פרסום ראשון: ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים בימים האחרונים כמה דיונים בנשוא עסקת החטופים והמגעים מול המתווכות בנושאים השונים שעל הפרק. הדיונים נערכו לפני יציאת המשלחת הישראלית לקהיר - וגם אחרי חזרת המשלחת אתמול.
אלא ששר הביטחון יואב גלנט, הרמטכ"ל רב-אלוף הרצי הלוי וראש מפקדת החטופים בצה"ל אלוף (במיל') ניצן אלון מודרו מהדיונים ולא נכחו בפגישות הללו. מי שכן נכח הוא מי שעומד בראש הצוות - ראש המוסד דדי ברנע. בחלק מהפגישות השתתף גם ראש השב"כ רונן בר.
לא ברור מדוע מודרו השלושה. לפחות חלק מהממודרים אמרו לסביבתם, שהסיבה היא שנתניהו לא רוצה לשמוע אותם לוחצים עליו להתפשר בסוגיות הקרדינליות באמת, סוגיית ציר פילדלפי וסוגיית ציר נצרים.
מלשכת שר הביטחון נמסר: "לא נתייחס לדיונים מסווגים בסוגיות רגישות".
בדובר צה"ל סירבו להגיב.
מלשכת רה"מ נמסר: "אין יסוד לטענה. המנדט שניתן למשלחת סוכם בהתייעצות עם כל גורמי הביטחון. ההחלטה היחידה שהתווספה בימים האחרונים הייתה בשאלה האם לשלוח את משלחת המו"מ לקהיר ביום האירועים בצפון. רה"מ נתניהו ומרבית המשתתפים בדיון היו בעד, וכך נעשה".
אם תצפיתנית על הפגישה עם רה"מ: "הגיעה לטונים קשים"
אורלי גלבוע, אימה של התצפיתנית החטופה דניאלה גלבוע, האשימה בריאיון ב"מהדורה המרכזית" כי "לא מדברים על החטופים שמתו בשבי. יש בהילות שאנשים לא מבינים אותה".
לדבריה, "כל האמירות האלה, הדרישה הזו של רה"מ שיישארו שם כל הזמן כוחות צבאיים, זו לא המטרה, זה האמצעי. יש נתק בין הגורמים הביטחוניים למדיניים".
גלבוע התייחסה גם לפגישה ביום שישי של משפחות חטופים עם רה"מ. "עם רה"מ דיברנו בעיקר על ציר פילדלפי. הוא ביטל את כל מה שגורמי ביטחון וגלנט אמרו, והוא מתעקש שזה נושא מדיני", היא אמרה.
"השיחה הגיעה לטונים קשים", הוסיפה על הפגישה. "הטחנו בו אמירות שאני לא רוצה לחזור עליהן. היו אמירות שמדברות ללב, והיו אמירות שמדברות לשכל". על מי שאמרו שמדובר ב"עסקה מופקרת", בהם שרים בממשלה, אמרה גלבוע כשדמעות בעיניה: "מצער שיהודים חובשי כיפה לא מבינים את הדבר הכי חשוב ביהדות, שזה פדיון שבויים".
המו"מ יתחדש בדוחא
מחר תצא משלחת של דרגי עבודה של המוסד, צה"ל והשב"כ לדוחא בירת קטאר, שם היא צפויה להמשיך את שיחות העבודה מול המתווכות במטרה לפעול לצמצום הפערים בסוגיות הפתוחות של מתווה עסקת החטופים. המשלחת תיפגש עם נציגי מצרים, קטאר וארה"ב שממשיכות את העבודה מול נציגי ישראל וחמאס.
כפי שדווח אמש, הושגה התקדמות בסוגיות הקשורות למנגנון השחרור, אבל הדרך לעסקה עצמה עוד ארוכה. לא ברור עד כמה מנהיג חמאס יחיא סינוואר בעניין, וברור אפילו מהדברים הפומביים שנתניהו לא מוכן להתפשר בסוגיות שהצוות המקצועי אומר שחוסר פשרה בהן יתקע את המגעים.