לאחר מטח נוסף של עשרות רקטות אתמול (שלישי) לרמת הגולן, מסתמן שחיזבאללה מרחיב את הירי לצפון המדינה במטרה לנסות להרתיע את מערכת הביטחון מלהמשיך לבצע חיסולים בשורותיו. באמצעות השיגורים חיזבאללה מנסה ליצור משוואה חדשה שתשנה את דפוס הפעולה הישראלי שמטרידה אותו.
במערכת הביטחון טוענים שהתקיפה שבוצעה אתמול סמוך לגבול סוריה, בה חוסל מאבטחו לשעבר של חסן נסראללה, אבו א-פדל כרנבש, היא בעלת "משמעות גדולה". מדובר בבכיר ביחידת 4400 של חיזבאללה, שעוסקת בהעברות הנשק מסוריה ללבנון. בעברו היה שומרו האישי של נסראללה ונחשב למקורבו.
נושא הפגיעה באישים אלו, שמעורבים בפן של העברת הנשק לחיזבאללה, מהווה בעיה מהותית עבור ארגון הטרור. בעת האחרונה ארגון חיזבאללה החל להתייחס בזהירות ל"כלכלת החימושים" שלו, בהיבטים של טילי נ"ט וכטב"מים. אם כי לא בהיבטים של רקטות, אותן הוא מחזיק בשפע. לכן הוא מנסה להשיג במהרה עוד נשק שחסר לו, באמצעות איראן, בין היתר דרך צירי ההברחה בסוריה.
את הנשק חיזבאללה צריך בשביל מרחב נשימה לימים הבאים. לכן, כחלק מהמשוואה הזאת, ישראל ממקדת פעילות כדי לפגוע בשרשרת אספקת הנשק לכל אורכה, בין אם במחסני הנשק, במשאיות, בספקים וכמובן בחוליות המחבלים שמבצעות את ירי לישראל.
היום לאחר חיסולו של א-פדל כרנבש, נורו עשרות רקטות לרמת הגולן בתגובה, כחלק מהניסיון של חיזבאללה ליצור את המשוואה החדשה שתמנע מישראל את המשך החיסולים. המחיר של ירי הרקטות המוגבר לעבר ישראל הורגש במהרה עם ההודעה על פגיעה ישירה ברכב סמוך לנפח, שבה נהרגו גבר ואישה.
"לא יכול להיות דבר כזה שפעם אחר פעם נורות רקטות לעבר הגולן", הביע ביקורת אורי קלנר, ראש מועצת הגולן, "כל הגולן עולה בלהבות, הכתובת הייתה על הקיר", הוסיף.
על פי תחקיר שפורסם בסוכנות הידיעות רויטרס, הגברת הירי לצפון לאחר כל חיסול, אינה הדרך היחידה שבה חיזבאללה נוקט בניסיון להפחית את הפגיעה בבכיריו. בתחקיר נשמעות טענות של מקורות שבעקבות גל החיסולים, חיזבאללה מנסה להתחמק מטכנולוגיית המעקב המתקדמת של צה"ל בדרכים שונות.
בין היתר נטען שחיזבאללה לא מתיר לפעיליו להשתמש בטלפונים בשדה הקרב. במקומם, המחבלים החלו להשתמש באמצעים ישנים יותר, שיותר קשים למעקב, כמו ביפר או באמצעות הודעות שמועברות דרך שליחים.
עוד נטען כי אנשי חיזבאללה משתמשים במילות קוד לתיאור כלי נשק ונקודות מפגש, שמתעדכנות באופן יומי ומועברות באמצעות "בלדרים". בנוסף, נטען שבארגון פועלים לפרק את רשת התקשורת הטלפונית של חיזבאללה, בשל חשד שנפרצה על ידי ישראל. במקומה, נטען, חיזבאללה מתכנן להקים מספר רשתות קטנות כדי לתחם את הנזק במקרה של פריצה חוזרת.