ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס הערב (ראשון) דיון בקריה בתל אביב עם בכירי מערכת הביטחון וקהיליית המודיעין כדי לגבש את תמונת המצב לגבי המתקפה המתוכננת של איראן וחיזבאללה. בסוף השבוע התקיימו התייעצויות בתוך מערכת הביטחון, אבל לא התקיים דיון קבינט נוסף וגם לא נערכו התייעצויות משותפות עם ראש הממשלה.
בישראל לא יודעים לומר לפי שעה אם איראן וחיזבאללה יבצעו מתקפה מתואמת או יפעלו בנפרד. גם בממשל האמריקני אין הערכה חד-משמעית לגבי הנושא. עם זה, בוושינגטון מעריכים שהתקיפה תתחיל ביממות הקרובות.
באיראן ובחיזבאללה מתלבטים בין מהלומה קשה לתגובה מדודה, ומערכת הביטחון נערכת לתרחיש המחמיר ביותר בכמה זירות במקביל. ישראל עוסקת בגיבוש קואליציית הגנה יחד עם ארה"ב ומדינות האזור. מרכז המבצעים האווירי המשולב של פיקוד המרכז האמריקני התמקם בקטאר. במערכת הביטחון עורכים דיונים גם על תגובות לאחר המתקפה.
בינתיים שורה של מדינות פנו לישראל ביממות האחרונות כדי להבין מה מתכננים בירושלים אל מול המתקפה שתגיע מאיראן ומחיזבאללה, ואם פניה למלחמה כוללת. בצינורות הדיפלומטיים והמדיניים הועבר מסר עמום. ישראל שומרת לעצמה את כל האופציות, ולכן מדינות רבות קראו לאזרחיהן לצאת מלבנון. אחרי קנדה, ארה"ב, שוודיה וירדן - היום הצטרפו גם צרפת ואיטליה.
מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן שוקל להגיע לביקור במזרח התיכון בימים הקרובים. ייתכן שזה מעיד על החשש האמריקני מפני התלקחות אזורית. ארה"ב הודיעה לישראל - וגם גיבתה זאת במעשה - שתתמוך בה בהגנה. היא גם ביקשה ממדינות במערב ובעולם הערבי להעביר מסר לאיראן שלא להסלים - והזהירה שכל תקיפה משמעותית תגרור תגובת נגד.
האמריקנים היו רוצים שהאירוע הזה יהיה נשלט ותחום. הביקור המתוכנן הזה הוא אמצעי נוסף בניסיון להשפיע על הצדדים שלא להיגרר למערכה אזורית רחבה.