ימים ספורים לאחר 7 באוקטובר, היה ניתן כבר להבין שאנו נמצאים במערכה רב זירתית. החלה מלחמה ברצועת עזה, חילופי אש מתמשכים בצפון, איראן ביצעה תקיפה מסיבית לעבר שטח הארץ בחודש שעבר, כטב"מים משוגרים מאזור המזרח מעת לעת וצה"ל פועל כל לילה במרחב איו"ש. 

התמנון האיראני פועל כבר שנים דרך שלוחותיו בלבנון, בסוריה וברצועה אך במערכה הנוכחית נכנסו לתמונה גם המיליציות הפרו-איראניות והחות'ים שהחלו לשגר לעבר שטח הארץ מעיראק ומתימן. החות'ים בנוסף מאיימים כל העת על מרחב השיט הבין-לאומי. באגף המודיעין הבינו שהחות'ים לא יחדלו מהתקיפות ולמרות שלא סומנו כאיום מרכזי, בצה"ל מתכוונים להעמיק בחקירה ובמעקב אחריהם ולחדד את המוכנות לתרחישים עתידיים.

בשבועות האחרונים נפתח לאשונה קורס ראשון מסוגו המכשיר חיילי חובה בלהגים התימני והעיראקי, בבסיס ההכשרות של אגף המודיעין (בה"ד 15). עד כה, את הקורס של הניב העיראקי עברו אנשי קבע בלבד, וכעת לראשונה עתידים לעבור את ההכשרה גם חיילי חובה. לכלל החיילים בקורס ישנו רקע עם השפה הערבית בעקבות רקע משפחתי.

התפקידים הנחשקים בצהל (צילום: דובר צה''ל)
חיילת באגף המודיעין|צילום: דובר צה''ל
המצעד הצבאי של החות'ים בתימן
מצעד צבאי של החות'ים בתימן

נהוג לראות בשפה הערבית מקשה אחת, אך למעשה לכל אזור גיאוגרפי בעולם הערבי יש להג משלו שהוא שפה בפני עצמה. רק בתימן עצמה יש מעל לעשרה להגים בולטים ועוד עשרות תתי להגים. מדובר בלהגים קשים להבנה ושונים ממה שמכירים באמ"ן בעיקר בגלל אוצר המילים ומאפייני ההגייה הייחודיים. גם בין ההגהה החות'ית לעיראקית ישנם הבדלים אשר באים לידי ביטוי במילים ובמנגינה.

רס"ב א' מורה לשפה בקורס מספר: "במהלך הלחימה שרתתי בזירה האיראנית. כעת, נקראתי לבנות את הקורס החדש. בוצע מחקר מעמיק על הלהג החות'י יחד עם חוקרי מודיעין מהאקדמיה. מתוך החומר המודיעיני חקרנו את הלהג החות'י ולבסוף כתבנו חוברת הוראה ובנינו את מערך הקורס".