הקבינט המדיני-ביטחוני החליט הלילה (בין חמישי לשישי) להגביר את הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, כחלק מהצורך "למנוע משבר הומניטרי לאוכלוסייה האזרחית". לפי ההחלטה, ישראל תספק "זמנית" סיוע דרך נמל אשדוד ומחסום ארז - וגם יוגבר הסיוע הירדני דרך כרם שלום. בעקבות ההחלטה, דרך נמל אשדוד לא יסופק רק קמח אלא סיוע נוסף, ומירדן יתווספו משאיות.
בינתיים, בכיר בממשלה אומר כי ההבנה היא שישראל צריכה לבחור בין שתי חלופות: סיוע הומניטרי זורם ובכמויות גדולות, או שהאמריקנים לא יגבו את המשך מטרות המלחמה.
לאחר פרסום החלטת הקבינט, השר לביטחון לאומי וחבר הקבינט המדיני-ביטחוני איתמר בן גביר עלה להתקפה: "לא התקיימה הצבעה בקבינט על הסמכת השרים גלנט וגנץ על הגברת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה וההודעה שפורסמה בנושא מטעם לשכת ראש הממשלה - אינה נכונה. השר בן גביר ונוספים התנגדו להצעה ויש להצטער על כך שרה"מ נמנע מלהביא זאת להצבעה".
"הדרך הנכונה להחזיר את החטופים שלנו היא להפסיק את הכנסת הסיוע לעזה, ולהתנות תנאי - הומניטרי רק תמורת הומניטרי. חבל שבמקום להיכנס לרפיח, יש מי שמעדיף לעסוק בהכנסת ציוד לעזה שמגיע היישר לידי חמאס. חייבים להיכנס לרפיח עכשיו!", אמר בן גביר.
מאחורי הקלעים נרשמה התנגדות של שר החוץ ישראל כ"ץ למהלך. הוא כן דחף להגדלת הסיוע ההומניטרי בשל הצורך המדיני הדחוף, אך התנגד לשימוש בנמל אשדוד להכנסת סחורות. זאת, מאחר שהדבר סותר את גישתו לפיה חייבים לנתק את הקשר בין ישראל לעזה, ומאחר שפתיחת נמל אשדוד מטילה מחדש את האחריות על אספקת הסיוע לעזה על מדינת ישראל.
הודעת הקבינט מגיעה לאחר השיחה הקשה אמש בין הנשיא ביידן לראש הממשלה נתניהו. ביידן, שתומך בהגברת הסיוע לרצועה, הבהיר לנתניהו שיש ללכת להפסקת אש מיידית ברצועה. הוא גם התייחס בשיחה לתקרית שבה נהרגו 7 עובדי ארגון הסיוע WCK בתקיפת צה"ל ואמר לנתניהו כי המתקפות "אינן מקובלות".
עוד נמסר כי ביידן הבהיר לנתניהו שמדיניות ארה"ב בנוגע לעזה תיקבע על ידי הערכת פעולותיה המיידיות של ישראל בנוגע לצעדים אלו, והדגיש את הצורך בהפסקת אש יציבה לשיפור המצב ההומניטרי. ביידן דחק בנתניהו להרחיב את סמכויות צוות המשא ומתן כדי להגיע לעסקת חטופים "ללא דיחוי". השניים שוחחו גם על האיום מצד איראן, וביידן הבהיר כי ארה"ב תומכת במאמציה של ישראל להגן על עצמה.