על רקע האזהרה אתמול (רביעי) של הרמטכ"ל לחיזבאללה על הגברת המוכנות של צה"ל בצפון, בישראל מבינים בכל רגע שיכולה להתרחש התפתחות בלחימה מול חיזבאללה בצפון. בשבועיים האחרונים, צה"ל העלה את רף התקיפות בלבנון, כמו גם חיזבאללה מנגד. כך, המצב עלול להסלים בהדרגה - גם אם שני הצדדים לא מעוניינים במלחמה כוללת. 

המתיחות בגבול הצפון - סיקור N12

ההתבטאות של הרמטכ"ל לא הופנתה רק לחיזבאללה, אלא גם לבית הלבן. כך, בישראל מבהירים לארה"ב שאם הם לא מעוניינים בהרחבת המלחמה - נדרש מהלך דיפלומטי אמריקני שיוביל להרחקת כוח רדואן מהגבול, וימנע עימות.

כוחות צה
בצה"ל הגבירו את המוכנות. כוחות צה"ל בגבול לבנון, החודש|צילום: ap

בינתיים, נראה שהמאמצים של ארצות הברית לא הבשילו. גורמים בלבנון אמרו הבוקר לרויטרס כי חיזבאללה דחה בקשה אמריקנית להסיג את כוחותיו מהגבול, אך הבהיר כי הוא עדיין פתוח לפתרון דיפלומטי "שימנע מלחמה הרסנית". מי שמוביל את המאמצים הדיפלומטיים האמריקניים הוא עמוס הוכשטיין, השליח המיוחד של הנשיא ביידן.

כבר לפני שבועיים, כפי שפרסמנו ב"המהדורה המרכזית", בישראל הבהירו להוכשטיין: לא תהיה חזרת תושבים ללא הסכם - בין אם יושג בדרך מדינית ובין אם ייכפה באמצעות מלחמה.

אתמול, הרמטכ"ל הרצי הלוי אמר בתרגיל כוחות מילואים בצפון: "אנחנו בפרק של הגברת מוכנות ללחימה בלבנון, יש לנו הרבה מאוד לקחים מהלחימה בעזה - רבים מהם רלוונטיים מאוד ללחימה הזו, ויש כאלה שחייבים לעבור התאמה".

"אנחנו רוצים להגיע בלבנון למטרה מאוד ברורה - להחזיר את התושבים לכל היישובים בצפון. אנחנו מבינים שהדבר הזה חייב לעבור דרך שינוי מאוד משמעותי. אני לא יודע מתי המלחמה בצפון, אני יודע להגיד לכם שהסבירות לזה שהיא קורית בחודשים הקרובים היא הרבה יותר גבוהה משהיה בעבר וכעת אנחנו מתחילים אותה עם הרבה יותר יתרונות".