גורמים רשמיים ברמאללה הזהירו כי כספי הרשות הפלסטינית עומדים להיגמר – ובארה"ב חוששים מקריסה. הבוקר (ראשון) דווח בוול סטריט ג'ורנל כי בניגוד לעמדה הישראלית, ממשל ביידן פועל לגייס כספים עבור הרשות הפלסטינית. זאת במטרה לסייע לה להשתקם, כדי שבעתיד תוכל לשלוט ברצועת עזה במקום שלטון חמאס.
גורמים אמריקנים הסבירו כי בשלב זה ממשל ביידן פועל לעקוף את חוק טיילור פורס, שנועד לטרפד את תרומות ישירות לרשות הפלסטינית. חוק פורס נחתם בשנת 2018 על-ידי הנשיא דאז דונלד טראמפ, ולפיו כשליש מתשלומי סיוע החוץ של ארה"ב לרשות הפלסטינית עד שהרשות תפסיק לצמיתות את תמיכתה הכלכלית בטרוריסטים ובמשפחותיהם.
לטענת הגורמים האמריקנים ארה"ב פועלת לעודד את בעלות בריתה לתמוך ברשות מחשש שלא יצליחו לשלם משכורות חיוניות ולתת שירותים ממשלתיים חיוניים לתושבים כבר בסוף פברואר. נדגיש כי כבר בתחילת המלחמה בעזה, ארה"ב הסתמכה על הרשות הפלסטינית כאלטרנטיבה ראויה לשליטה ברצועת עזה ב"יום שאחרי". עם זאת, נראה כי בצל הקפאת התקציבים יציבותה של הרשות מתערערת ביהודה ושומרון ועולה חשש שלא תוכל להתמודד עם התפקיד המורחב.
הנהגה מבוגרת וארגונים קיצוניים: החשש בארה"ב
שר החוץ של ארה"ב אנתוני בלינקן טען כי יש להעביר את ההכנסות לרשות בהתאם להסכמים קודמים – זאת בהמשך לפגישותיו עם נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן בחודש ינואר. בממשל ביידן פועל לחזק את ארה"ב בצל החשש כי בצל הקריסה הכלכלית, יגבר הזעם על ההנהגה המיושנת והמבוגרת, במיוחד ברצועה, שבה הודחו מהשלטון על ידי חמאס בשנת 2007. עוד טוענים בכירים בארה"ב כי אם לרשות ייגמר הכסף, היא תהיה חשופה לפגיעה מד קבוצות קיצוניות בעזה וביהודה ושומרון, שמתנגדות לפשרה.
לאורך שנים הרשות הפלסטינית הסתמכה על סיוע מארה"ב ומאירופה וכן על ההכנסות מהמסים שגבתה עבורה ישראל. הקיצוץ בסיוע של ממשל טראמפ בשנת 2018 הכניס את הארגון ברמאללה לקושי כלכלי, והשעיית ההכנסות בצל מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר הותירה את הרשות ברמאללה "על סף קריסה " – כך לפי פקיד פלסטיני בכיר.
בתגובה להחלטת שר האוצר סמוטריץ' להערים קשיים על הזרמת הכספים לרשות הפלסטינית, ברמאללה הדגישו שלא יקבלו העברת הכנסות חלקית. בחודש דצמבר ביקש הנשיא ביידן מרה"מ נתניהו לקבל את ההצעה להעביר את הכנסות המיסים המוקפאות לשמירה בנורבגיה עד שיימצא הסדר שישכך את החשש הישראלי שהכספים יגיעו לידי חמאס. ממשלת ישראל אומנם הסכימה לתוכנית, אך גורמים אמריקנים, אירופיים ופלסטינים טענו כי אינה מקובלת.