ככל שנוקפים הימים בצה"ל מתקרבים לרגע שבו באופן רשמי ייסוגו הכוחות לפרימטר ולציר הביתור בין שני חלקי הרצועה - צפון ודרום. אתמול דובר צה"ל דניאל הגרי הציג במשך יותר מ-10 דקות את ההישגים של הכוחות בצפון הרצועה ואת פירוקם של 12 הגדודים של חמאס שם, במה שנראה כמו הכנה למעבר לשלב הבא שיכלול פשיטות ייעודיות.
ואולם, בח'אן יונס אין כוונה לשנות את אופי הלחימה למרות החודשים שעברו, למרות שחרור המילואים הצפוי ולמרות המצב בצפון, שמצריך למקד יותר תשומת לב. המטרה בצה"ל היא להמשיך בלחימה נחושה ועוצמתית באחד מהמעוזים החזקים ביותר של חמאס ברצועה - עד שיגיעו לצמרת הארגון. זה אולי נשמע כמו סיסמא חלולה, אבל בצה"ל מתכוונים בכנות להמשיך עד שהצמרת תחוסל.
כעת פועלים בח'אן יונס שבעה צוותי קרב חטיבתיים, כולם תחת אוגדה 98. זה לא מעט. אם בשבוע שעבר פעלו מול שניים מתוך ארבעת הגדודים של חמאס שנמצאים בעיר, אז מעל פני הקרקע הרחיבו את המתקפה על שני הגדודים הנותרים. לכן צריך שכל הכוחות הללו יהיו יהיו בזירה.
מעבר לזה כוחות מיוחדים וכוחות הנדסה ייעודיים החלו לרדת לתווך התת קרקעי, לחשוף את המנהרות ואת מרכזי הפיקוד, השליטה והשהייה של חמאס מתחת לאדמה. כולל גם, לפי הערכות, במקומות שצמרת הארגון נמצאת.
הידיעה בצה"ל היא שמתחת לח'אן יונס יש עיר תחתית, כ-160 ק"מ של מנהור. המאמץ כמובן הוא לפגוע במנהרות שמחברות אל ומהעיר עצמה כדי שלא תגיע תגבורת ולא יהיה מי שינסה להימלט.
כעת בדרג המדיני ובצה"ל עומדים בפני שתי דילמות: הראשונה - האם להמשיך בלחימה לכיוון רפיח וציר פילדלפי, דבר שצריך לקרות בתיאום עם המצרים. השנייה - האם להגביר את הלהבות בגבול הצפון בידיעה שזה עלול להוביל להסלמה, נוכח העובדה שבעזה כבר מצמצמים כוחות.
בלבנון מדברים על זה שלא יסכימו לשאת ולתת על נקודות המחלוקת בגבול הצפון בשעה שהלחימה בעזה נמשכת, ובשלב זה לא ברור אם הלחימה בח'אן יונס, שתימשך גם במעבר לשלב הבא, תשפיע על חיזבאללה והנכונות של נסראללה להיכנס למשא ומתן.