בעיצומו של שבוע דרמטי ועל רקע עסקת חטופים שמתגבשת במשנה זהירות, ראשי המפלגות נאמו היום (שני) בפתח ישיבות הסיעה. אחרי חודש ללא התכנסות - גם סיעת הליכוד נפגשה, אך שוב סירבה לאפשר למשפחות החטופים להיכנס.  במהלך ישיבת הליכוד, השר ברקת הטיח בראש הממשלה נתניהו: "אתה מונע הבאת פועלים ממדינות שלום כדי להחזיר את הפועלים הפלסטינים לישראל". 

נציגי המשפחות שהגיעו לכנסת זעמו על כך שלא הוכנסו לישיבת הסיעה ודרשו לדבר עם חברי המפלגה בעיצומו של שבוע גורלי כל כך עבורם. לטענתם, הם שוחחו כבר עם נציגי שאר הסיעות, בעוד שישיבת הליכוד בשבוע שעבר בוטלה - לטענתם, כדי למנוע מהם לדבר. 

אמסלם בתגובה לדבריה של גוטליב: "בחיים לא שתיתי וודקה. מילא היה ערק"

חה"כ טלי גוטליב הטיחה בשר דודי אמסלם דברים קשים במהלך ישיבת הסיעה של הליכוד. בישיבה פנה אמסלם לגוטליב ואמר: "תפסיקי להתפרץ, את לא נותנת לאף אחד לדבר בישיבה. גוטליב השיבה: "אל תפנה אליי, מריחים את הוודקה שאתה שותה עד לכאן". אמסלם בתגובה קם וביקש מגוטליב להריח את הבל פיו.

דוד אמסלם, דודי אמסלם (צילום: ערוץ הכנסת)
השר דודי אמסלם|צילום: ערוץ הכנסת

 "השר אמסלם צועק עליי", אמרה לאחר מכן חה"כ גוטליב במליאה. "שהוא יעיף אותי מהמפלגה ושאני אסתום ואני אשתוק, שבאלה המילים, רק יותר גרוע. ישיבת סיעה בישראל - במיזוגניות שאין לתפוס, שזאת גם לא פעם ראשונה שאני זוכה ליחס המחפיר הזה, כי אני לובשת חצאית".

בהמשך אמר השר אמסלם על חה"כ גוטליב במליאת הכנסת: "בהתנהלות שלה יש הרבה נזק לליכוד. הרבה שיח לא נכון שמפריע לכל חברי הסיעה. לכן אני כבר מבחינתי לא מרגיש צורך לפנות אליה וחבל שזה קרה. אבל אני מניח ומקווה שלפחות תעשה חשבון נפש עם עצמה על ההתנהלות - לא על התוכן. דרך ארץ קדמה לתורה. כשמקיימים דיון יש דרך ארץ. זו הגברת ואתם מכירים אותה. אבל היא הגדילה לעשות, אבל פתאום היא אומרת לי 'מריחים את הוודקה'. בחיים לא שתיתי וודקה. מילא היה ערק אבל ניחא. תבינו באיזה רמה היא צורחת 'אני מריחה את הוודקה שלך'. והיא עוד בחוצפתה עולה לכאן ואומרת מיזגוני. אתם מכירים אותה".

טלי גוטליב (צילום: Yonatan SindelFlash90)
חה"כ טלי גוטליב|צילום: Yonatan SindelFlash90

ברקת הטיח ברה"מ: "מונע הבאת פועלים - כדי להחזיר את הפלסטינים לישראל"

השר ניר ברקת אמר בישיבת הסיעה של הליכוד: "אנחנו לא סדרן העבודה של הפלסטינים. אם נשלם להם כסף זה לא יקנה לנו שקט. זו תפיסה של אנשי הקונספציה שלא למדו כלום מהשבת השחורה". חה"כ משה סעדה: "אם מחר בבוקר החמאס ישתלט על יו"ש - אז נביא עובדים של חמאס?"

חה"כ אליהו רביבו: "כרגע אין החלטה, אין פלסטינים ואין זרים מחו"ל והכול תקוע. אין פועלים. חייבים לקבל החלטה. השר אבי דיכטר: תדעו שיש 80 אלף פועלים פלסטינים ממזרח ירושלים שנכנסים לעבוד בישראל".

ניר ברקת (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)
השר ניר ברקת|צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

השר ברקת: "אנחנו לא סדרן העבודה של הפלסטינים. אדוני ראש הממשלה, צריך לקבל החלטה. כרגע אתה מונע ממני להביא פועלים ממדינות שלום כדי שנישאר תלויים בפלסטינים. העסקים לא עומדים במחסור הענק הזה בעובדים כבר ארבעה חודשים".

חה"כ דני דנון פנה לרה"מ נתניהו: "המצב אתמול שמדינה שלמה ממתינה למוצא פיו של סינוואר הוא משפיל. חייבים לשנות את הגישה. אסור לאפשר מעבר של אוכלוסיה חזקה לצפון הרצועה, זה ההישג היחידי שיש לנו במלחמה".

ישיבות המליאה האחרות שהתקיימו

לפיד: "אם יתנו לבן גביר לנהל את אירועי רמדאן,  השטח יעלה בלהבות"

השרים גנץ וגלנט הודיעו כי ימסרו הצהרות נפרדות מהקריה - באותה השעה, אך בהמשך גנץ ביטל את הצהרתו, לאחר שהתנגשה עם זו של גלנט. ראש האופוזיציה לפיד נאם בפתח ישיבת "יש עתיד" וקרא לראש הממשלה נתניהו "ליטול סמכויות מהשר בן גביר ולהקים באופן מיידי צוות בכיר, שיכין את מדינת ישראל לחודש רמדאן".

לפיד טען כי "המדינה לא מוכנה לזה (לחודש רמדאן). "אין היערכות ואין תוכנית. לא התקיימו דיונים מבצעיים ומדיניים ברמה נאותה. אנחנו בדרך לעוד אסון". עוד הדגיש כי "אם יתנו לבן גביר לנהל את אירועי רמדאן בהר הבית ובמזרח ירושלים, השטח יעלה בלהבות. זו התלקחות שעלולה לעלות בחיי אדם. אנשים ימותו - ראו הוזהרתם".

יאיר לפיד
לפיד לנתניהו: "צריך ליטול סמכויות מבן גביר"

 

לדברי לפיד: "אנחנו בדרך לרמדאן המתוח ביותר בתולדות המדינה. יש כמות התראות מודיעיניות שלא הייתה כמותה. אם תהיה התלקחות בירושלים, תהיה התלקחות בכל יהודה ושומרון". בהמשך תקף את השר לביטחון לאומי על הריאיון שבו תקף את נשיא ארה"ב ואמר כי "לא היינו צריכים את הריאיון בוול סטריט ג'ורנל כדי להיזכר שבן גביר הוא ליצן מסוכן שמעדיף להדליק שריפות במקום לכבות אותן".

בישיבת הסיעה הבהיר לפיד כי אין בכוונתו להצביע בעד הדחת כסיף: "צריך להדיח אותו מהכנסת, אבל זה לא הכלי הנכון. מדובר בניסיון שלהם לתקוף את בית המשפט העליון. אתן לסיעה חופש הצבעה".

בן גביר ממשיך להתבטא נגד ממשל ביידן: "רוב הציבור מטורד מההגבלות ששמו עלינו"

בנאומו בחר השר לביטחון לאומי בן גביר להתייחס שוב לריאיון שקיים ב"וול שטריט ג'ורנל", ובו טען כי הנשיא ביידן "עסוק בלהעניק סיוע לעזה שעובר לחמאס". השר טען כי "מאז פרסום הריאיון התגלה כי רוב הציבור מוטרד מאוד מההגבלות וההנחיות שממשל ביידן שם עלינו. הישראלים מוטרדים מהכנסת הציוד ההומניטרי, שכולים יודעים שהולך לידיים של חמאס ומהכנסת הדלק שנותן אנרגיות לחמאס".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בנאום בכנסת (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
"אני בדרכי הולך בלי למצמץ, ממשיך לומר את הדברים שכואבים לישראלים"|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

עוד טען כי "גם באולפנים וגם בליכוד לא אוהבים את הביקורת, אך אני בדרכי הולך. לא ממצמץ ולא מתנצל. לא משנה כמה יתקפו אותי". בהמשך פנה ישירות לראש הממשלה נתניהו: "אני יודע שאתה בפרשת דרכים, שאתה יכול וצריך לבחור. יש דרך אחת והיא הדרך של אותו קבינט קטן. דרך הקונספציה; דרך שמקבלת כעובדה מוגמרת מדינה פלסטינית". ויש דרך של עוצמה יהודית, של לכתוש את חמאס ולהפסיק לתת להם דלק. מקווה שרה"מ יכריע ויבחר בדרך של עוצמה יהודית ולא של לפיד וגנץ".

סמוטריץ' מסרב לקבל את החלטת ארה"ב: "למדינת ישראל אסור להשלים עם הפעולה של הממשל האמריקני"

גם שר האוצר סמוטריץ' יצא נגד הסנקציות שהטיל ביידן על ארבעת המתנחלים וטען כי הוא "חלק מקמפיין שקרי ואנטישמי שמובילים גורמי ה-BDS ואויבי ישראל". לדבריו: "הממשל נוקט צעדים שנוקטים בדרך כלל נגד מחבלים וגופי טרור, ומטיל דופי ביותר מחצי מיליון אזרחי ישראל שומרי חוק, שבימים אלו נמצאים בחזית המלחמה בטרור".

בצלאל סמוטריץ (צילום: Photo by Sraya DiamantFlash90)
שר האוצר בצלאל סמוטריץ'|צילום: Photo by Sraya DiamantFlash90

השר קבע כי "מדינת ישראל לא יכולה להשלים לעמוד מנגד מול הפעולה של הממשל האמריקני. לא ייתכן שאזרח ישראלי, עם כסף ישראל, בבנק ישראלי, משולל זכויות ונכסים בשל צו אמריקני. אני בשיח עם המפקח על הבנקים. המסקנה היא ברורה – אסור לאפשר מציאות כזו". 

בהמשך התייחס השר גם לביקורת הציבורית על המשך הסיוע ההומניטרי לעזה. "מהיום הראשון של המלחמה אמרתי בקבינט ובפורומים הרלוונטיים שצריך לשנות את אופן כניסת הסיוע ההומניטרי לעזה", הדגיש. "לצערי שבועות רבים שהדבר הזה מתנהל באופן שגוי. צה"ל, כחלק מכיבוש הרצועה, צריך לנהל את הסיוע ההומניטרי בעזה. זה חלק מהמאמץ המלחמתי וזה משרת היטב את המטרות של המלחמה: השמדת היכולות הצבאיות והשלטוניות של חמאס והשבת החטופים הביתה".