בכנס שיתקיים בקרוב תוצג קריאה להקמת גרעיני התיישבות בחבל עזה לאחר המלחמה – כך נודע הערב (חמישי) ל-N12. הכנס, שמארגנת תנועת "נחלה" יחד עם ארגונים נוספים, יתקיים בבנייני האומה בירושלים – וכותרתו: "מול סימני חולשה מדאיגים לקראת השלב הבא בלחימה – קריאה להתיישבות בחבל עזה".
במהלך הכנס שצפוי להיערך ב-28.1 יוצגו גרעיני התיישבות, מפות ושלבי ההיערכות לקראת השיבה לחבל עזה. בתנועת נחלה מציינים כי "הדרישה הציבורית לחדש התיישבות בחבל עזה הולכת וגוברת. לאחר הטבח הנורא ב-7 לאוקטובר עלתה קריאה גדולה בקרב הציבור כי ניצחון המלחמה כולל בתוכו התיישבות יהודית בחבל עזה". לדבריהם, אלפי אנשים ביקשו להיות חלק מגרעיני התיישבות בחבל עזה: "הגרעינים פועלים גם במישור הקהילתי, גם ברמה הפוליטית וגם בפן המעשי לקראת הרגע שבו יוכלו לעלות לקרקע".
בכנס מתוכננים להשתתף ראשי מועצות מהדרום, רבנים, חברי כנסת ואישי ציבור. עדיין לא ידוע אם ואילו חברי כנסת ינאמו בכנס הזה, אך בכנסים קודמים שעסקו בנושא השתתפו חברי כנסת מהקואליציה כמו טלי גוטליב, אריאל קלנר ולימור סון הר מלך. "בימים אלו יש חברי כנסת וחברי ממשלה נוספים שתומכים בתהליך", ציינו בתנועת נחלה.
יו"ר תנועת נחלה דניאלה וייס מסרה: "במהלך ההיסטוריה, נוכחנו לראות כי הדרך לביטחון היא התיישבות יהודית. בימים אלו, רבים מנסים להציע פתרונות מסוכנים ל-'יום שאחרי', אך הציבור מבין שיש רק פתרון אחד - התיישבות יהודית בכל מרחבי חבל עזה".
עוד הוסיפה וייס: "כבר אחרי הטבח הנורא ב-7 לאוקטובר, ומיום ליום אנו שומעים עוד שרים וחברי כנסת אשר מבינים כי יש רק אופציה אחת לסיום הלחימה עם האוייב בעזה - והיא השבת האדמה לעם ישראל ויישוב עזה ביהודים. התיישבות בחבל עזה היא חובתנו ההיסטורית, המוסרית והציונית - כי עזה היא חלק מארץ ישראל, ואנו חוזרים הביתה".
המסר מארה"ב לישראל נגד גירוש עזתים
הערב פרסמנו ב"מהדורה המרכזית" כי ממשל ביידן דורש מממשלת ישראל, וספציפית מנתניהו, להודיע שגירוש תושבי עזה לא עומד על הפרק. בשיחה האחרונה שהתקיימה בין נתניהו לביידן, הנשיא האמריקני העלה את הסוגיה הזו, בעקבות התבטאויות של שרים בממשלת ישראל, בעיקר השרים סמוטריץ' ובן גביר אבל לא רק - שהעלו את האפשרות על הפרק.
בדרג המדיני בישראל העבירו לאמריקנים שהאפשרות הזאת - גירוש תושבים מעזה - אפשרות שמנוגדת לדין הבין-לאומי ולאמנות שישראל חתומה עליהן - איננה רלוונטית, לא על השולחן ובכלל לא נשקלה. האמריקנים מבקשים לשמוע את זה באופן פומבי, ולא מן הנמנע שנשמע את זה בימים הקרובים באופן ברור.
ביממה האחרונה הגיעו מסרים בהקשר הזה לישראל גם מצידן של מדינות אירופה. גם האירופים וגם האמריקנים רואים בדברים האלה של סמוטריץ' ובן גביר הסתה וכוונה להפרה חמורה של הדין הבין-לאומי. הדבר חמור שבעתיים מבחינת הקהילייה הבין-לאומית רגע לפני שישראל מבקשת למנוע מבית הדין הבין-לאומי בהאג להימנע מהוצאת צו שיורה על הפסקת הלחימה אפרופו הטענות של דרום אפריקה לרצח עם. ביום שני יגיע לישראל שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן: ההערכה בישראל היא שהוא יעלה את הנושא גם בפגישות וגם במסיבות העיתונאים, כדי להעביר מסר ברור לנתניהו וממשלתו בנושא הזה.
ירון אברהם השתתף בהכנת הידיעה.