בעקבות ההחלטה שהתקבלה בדיון סגור עם ראשי מנגנוני הביטחון הפלסטיניים בסוף השבוע, כוח ראשון של אנשי "המשמר הנשיאותי" של יו"ר הרשות הפלסטינית נכנס במהלך הלילה (בין שישי לשבת) למחנה הפליטים ג'נין.
לכאורה, הכוונה היא לאבטח את ביקורם של 30 דיפלומטים במקום, אולם מקורות יודעי דבר ברמאללה אומרים ל-N12 כי זה בעצם הצעד הראשון בפריסה של יחידות מנגנוני הביטחון בעיר ג'נין ובמחנה הפליטים, שאמורה להתחיל מחר.
לקראת הניסיון של אבו מאזן לקחת לידיו מחדש את השליטה באזור ג'נין, נערכו הלילה בהוראתו מפגני כוח של מאות חמושים, שהזדהו כחברי "גדודי חללי אל-אקצא". במקומות רבים בגדה המערבית, מפגני הכוח האלה כללו לא מעט יריות באוויר ונאומים משולהבים. המטרה העיקרית הייתה להדגים כי הפת"ח עודנו הארגון המרכזי בזירה.
מקורות פלסטינים אחדים הסבירו ל-N12 כי לא מעטים מבין החמושים שהשתתפו במפגנים אמש היו בעצם אנשי מנגנוני הביטחון הפלסטינים, שצוו להתחזות לפעילי פת"ח. כפי שפרסמנו אתמול, ההנהגות המקומיות של פת"ח במחוזות הגדה תבעו מאבו מאזן לפעול לריסוק התשתית שמקים חמאס בגדה.
אבו מאזן עצמו אמר בכינוס סגור עם ראשי מנגנוני הביטחון בדלתיים סגורות כי יש סכנה שחמאס ישתלט על ג'נין, כפי שהשתלט על עזה ביוני 2007. חברי הוועדות המקומיות של הפת"ח טענו באוזני מפקדי מנגנוני הביטחון כי הם חושדים שחמאס מתכונן למהלך של הפיכה, תוך ניצול חולשתה של הרשות הפלסטינית.
במחווה לראשות הפלסטינית, ישראל שחררה הלילה 55 מהעצורים שנלקחו לחקירה ממחנה הפליטים בג'נין, במהלך מבצע "בית וגן".
אתמול פרסמנו לראשונה ב-N12 כי הוועדות האזוריות של פת"ח קיימו בימים האחרונים מפגשים עם קציני הביטחון של הרשות, בדרישה שיפעלו לאלתר לריסוק התשתית שבונה חמאס בגדה המערבית. חברי הוועדות טענו כי חמאס מכין את הקרקע להשתלט על הגדה כולה ודוחף את הציבור הרחב ליזום התנגשויות עם מנגנוני הביטחון. מתברר כי חרף שפע הדיבורים על כינוס משותף של ראשי כל הפלגים הפלסטינים עם אבו מאזן, גובר המתח בשטח בין הפעילים המקומיים של שני הארגונים.
מקורות רמי דרג ברמאללה מסרו ל-N12, כי אבו מאזן נזף במילים קשות בראשי מנגנוני הביטחון על אובדן השליטה במחנה הפלטים ובעיר ג'נין. הוא הדגיש את כשלונם בהגנה על שניים מראשי הפת"ח: מחמוד אל-עאלול ועאזם אל-אחמד, שסולקו ממסע ההלוויה של ההרוגים בפעולות צה"ל בג'נין בשבוע האחרון. בדיון סוכם על שינוי יסודי בפעילות מנגנוני הביטחון באזור ג'נין, הואיל וזהו תנאי הכרחי לקבלת כספי הסיוע לשיקום ג'נין שהבטיחו איחוד האמירויות (15 מיליון דולר), ואלג'ריה (30 מיליון דולר).