כבר שבוע שמאות פלסטינים מתפרעים מדי יום ברציפות, בכמה מוקדים על הגדר ברצועה - אך בזמן הזה ישראל מאפשרת הכנסת צמיגים לעזה שעלולים לשמש את אותם מפגינים להתפרעויות, כך נודע ל-N12. ביחידה לתיאום פעילות בממשלה בשטחים אמרו כי "כרגע אין שינוי במדיניות".
במקביל, ישראל ממשיכה להתיר הכנסת כמויות מסחריות של מלט לרצועת עזה, דרך מעבר כרם שלום - למרות שהן עלולות לשמש לדיפון מנהרות בידי גורמי טרור.
כסנקציה על ההתפרעויות, החליטו במערכת הביטחון על סגירת מעבר ארז לכניסתם של כ-18 וחצי אלף פועלים מעזה שעובדים בישראל - נזק כלכלי גדול לרצועה. הוא אמור היה להיפתח עם סיום הסגר של ראש השנה, אך הוחלט לנקוט בצעד הזה - בשל ההתפרעויות על הגדר שעדיין נמשכות והמשמעות היא שהוא יהיה סגור לפחות עד אחרי יום כיפור 2023.
על פי נתוני משרד התחבורה בעזה, במהלך שנת 2022 נכנסו לרצועה כ-570 משאיות שנשאו צמיגים, חלקי חילוף לרכבים ועוד.
כפי שפורסם ב-N12, באמצע חודש יוני אישרה ישראל, לראשונה אחרי שנים, להכניס לרצועת עזה צמיגים לאופנועים. ניתן לעשות בהם שימוש דואלי - אזרחי וצבאי, כך שארגוני הטרור עלולים לנצל אותם להעברת אמצעי לחימה, ביצוע פיגועים או מילוט חוליות טרור.
עם תחילת צעדות השיבה באפריל 2018, ישראל מנעה את הכנסת הצמיגים לרצועת עזה - שכן העזתיים ניצלו מאות כאלו לעימותים על הגדר. הם הבעירו אותם ובכך יצרו מיסוך עשן שמקשה על כוחות הביטחון, במטרה לחבל בגדר בגבול.
בתחילת 2020 אישר מתאם פעולות הממשלה בשטחים את חידוש הכנסת הצמיגים לרצועה, במקביל להכנסת מלט לשוק הפרטי בעזה, ללא יכולת פיקוח על כך.