יותר משנה וחצי אחרי שהואשמו בריגול לטובת איראן, זוכו היום (רביעי) חמש הנאשמות מהעבירות שיוחסו להן. הפרשה עלתה לכותרות לאחר שהשב"כ חשף שסיכל פעילות אירנית לגיוס ישראליות ממוצא פרסי עבור איראן תמורת כספים. אז נטען כי אותם נשים קיימו קשרים מתמשכים עם גורם מודיעין אירני, שהתחזה לישראלי.
"אין ספק כי מדובר באנשים ציוניים, אוהבי המדינה, שלא הייתה להם, ולו בשלב כלשהו, כוונה לפגוע בביטחון המדינה", נכתב בתקציר הכרעת הדין. "אין מחלוקת כי תחילתו של הקשר של נאשמות 1 ו-4 עם מי שנטען כי הוא סוכן חוץ, היה מבלי לדעת את זהותו, ובוודאי שלא מתוך כוונה ליצור קשר עם סוכן חוץ, ובוודאי שלא מתוך כוונה לפגוע בביטחון המדינה".
"מדובר בנשים שחיפשו חום ואהבה, אוזן קשבת ולעיתים אף סיוע כלכלי", ציין השופט אילן סלע. "וראמבוד (סוכן המודיעין האיראני שהתחזה ליהודי), ניצל זאת בחכמתו, רקם עמם קשר ארוך, ובתחכום רב ובאופן מניפולטיבי הצליח להפעיל אותן לצרכיו".
עוד נכתב בהכרעת הדין כי "אם בכוונות טרוריסטיות או אחרות שיש בהן כדי לפגוע בביטחון המדינה. לא פעם מנוצלים על ידי אותם גורמים דווקא אנשים תמימים וטובים, שאינם מעלים על דעתם כי העומד מולם חורש רע כנגדם או כנגד מדינתם. מצב דברים זה דורש זהירות רבה, שכן בנקל ניתן להתפתות על ידי אנשים מתוחכמים העומדים מאחורי פרופילים מזויפים ברשת".
"התרשמתי והשתכנעתי מכלל העדויות, ומעדותה של הנאשמת עצמה, כי מדובר באשה תמימה שפועלת בכל עת לרצות את הזולת", הוסיף השופט סלע. "היא הייתה זקוקה לתמיכה ולהעצמה שקיבלה מראמבוד, ובשל כך אף הייתה נכונה לעשות מעשים זרים לה, אך כדי לרצותו, שיאמין בה, וימשיך לחזק אותה".
עוד ציין כי "בחקירותיה במשטרה דיברה לא פעם ולא פעמיים על החשד שעלה בלבה לאורך התקופה בה הייתה בקשר עם ראמבוד אודות זהותו. ואולם, יש יסוד לטענה כי מדובר באמירות שהן כחכמה שלאחר מעשה, שעה שהיא הועמדה מול העובדה שהוצגה לה כי ראמבוד הוא סוכן איראני, כשבאותה שעה עלו בפניה כל אותן הבזקי חשד שעלו במהלך הקשר ונדחו על ידה לאלתר נוכח מכלול הנסיבות שעמדו בפניה כדי לשלול אפשרות זו. כך או כך, לא היה מדובר בחשד ממשי".
ואכן, הגורם האירני שכינה את עצמו ראמבוד נמדר חדר לקבוצות בפייסבוק של יוצאי איראן ושם שוחח עם אותן נשים. האיראני סיפר להן על הגעגוע שהוא חש לישראל וביקש את מספרי הטלפון שלהן כדי להמשיך את התקשורת איתן. ככל שהתארכו השיחות, התהדק גם הקשר בין האיראני לישראליות שהלכו שבי אחר מחמאותיו.
אחת הנאשמות, שעובדת בעירייה במרכז הארץ, סיפרה זאת לראמבוד והוא שידל אותה לצלם עבורו את לשכת ראש העירייה. בהמשך אף ביקש ממנה לפעול לפתיחת מועדון של הקרן לנשים יוצאות איראן בעיר. האישה לא עמדה בלחץ ועשתה זאת. זו אף סיפרה לו על גיוס בנה לצה"ל והוא בתגובה ניסה לשדל אותו באמצעותה להתגייס לחיל הים, האוויר או למודיעין.
בדצמבר 2019 סיפרה הישראלית למרגל שהיא ובעלה מתכוונים לטוס לחופשה באיסטנבול. היא שלחה לו תאריכים של החופשה הצפויה ואת שם בית המלון. ראמבוד אמר לה שינסה להגיע לשם ולאסוף ממנה חפצים שרכשה עבורו. לפני הטיסה האישה החביאה את החפצים והספרים בעברית במזוודות, כך שבעלה לא יידע עליהם.
יום לאחר נחיתתה בטורקיה קיבלה טלפון ממספר שלא הכירה, ונאמר לה שממתין לה סכום כסף בארגז תפוזים בחנות הפירות הסמוכה למלון. יצאה אל החנות ובעודה מחפשת תפוזים ניגש אליה צעיר שעטה צעיף על חלק מפניו, ומסר לה קופסה קטנה ובה 3,000 דולרים בקופסה. באותו היום קיבלה גם הודעה: "תביאי את החפצים ואת הספרים לפתח המלון".
בחזרה לישראל
בשנת 2020, במהלך מערכת הבחירות לכנסת ה-23, ראמבוד הנחה את אחת ממשתפות הפעולה לצלם עבורו את מהלך הבחירות בקלפי. במהלך שיחותיהם היא סיפרה לו שהכירה בעבר את חברת הכנסת קטי שטרית, ששימשה אז כראש לשכה של ראש עירייה במרכז הארץ. הוא ביקש שתמסור לו את פרטיה.
גם בבחירות שהתקיימו בשנת 2021, ראמבוד הנחה את הנאשמת לצלם הכול - לרבות את פנים הקלפי. זו נענתה לדרישותיו ושלחה לו את התמונות. בהמשך אף ביקש שתצלם עבורו מקומות שונים ברחבי תל-אביב בתמורה לאלפי דולרים. בין התיעודים: התחנה המרכזית והפארקים הסמוכים לה, תחנות המשטרה ומוקדי הפגנות קהילת הלהט"ב.