רגע לפני החגים סוכל ניסיון פיגוע נגד ישראלים ביוון, כך דיווחה אמש (שלישי) התקשורת ביוון, ואישר המוסד. המוסד טען כי נמנע פיגוע נגד ישראלים ביוון, שתוכנן כנראה לימים הקרובים וסוכל ממש רגע לפני שיצא לפועל. במסגרת הסיכול, שירותי הביון של יוון עצרו שני אזרחים פקיסטנים שהופעלו בידי איראן.

"מטרתם הייתה לגרום לאובדן חיים של אזרחים רבים", נכתב בהודעת המשטרה ביוון על שני הפקיסטנים בני ה-27 וה-29 שהופעלו בידי איראן ונעצרו. "השניים היו חברים ברשת טרור ותכננו לפגוע במסעדה ובית כנסת יהודיים במרכז אתונה". 

בית חב
בית חב"ד ומסעדה באתונה שבהן תוכנן פיגוע

התקשורת היוונית הוסיפה בהודעתה כי שירותי הביטחון במדינה יירטו שיחות טלפון של החשודים כבר בשנה שעברה והחלו לעקוב אחריהם. עוד נמסר כי ההחלטה לבצע את המעצר נעשתה לאחר שהובן כי הפעולה שתכננו החשודים לצאת ולפעול בקרוב ולגרום לאובדן חיים של אזרחים רבים חפים מפשע.

במוסד התייחסו לפרסום ביוון ומסרו כי "הפרשייה שנחשפה היא פרשייה חמורה שסוכלה בהצלחה בידי כוחות הביטחון היווניים". לפי המוסד, "מדובר בניסיון נוסף של איראן לקדם טרור נגד יעדים ישראליים ויהודיים בחו"ל. לאחר שהחלה החקירה של החשודים ביוון, סייע המוסד בפרימה מודיעינית של התשתית, שיטות הפעולה והקשר לאיראן".

"במסגרת החקירה נחשף כי התשתית שפעלה ביוון הינה חלק מרשת איראנית רחבה המופעלת מאיראן החוצה במדינות רבות, הוסיפו במוסד. "המוסד, יחד עם שותפיו בקהילה, פועל מתוקף תפקידו ללא הרף לסיכול כוונות פיגוע בהפעלת איראן בכל רחבי הגלובוס". 

שליח חב"ד באתונה, הרב הנדל מנדל, שוחח עם N12 בעקבות הדיווחים על סיכול ניסיון הפיגוע ליד בית חב"ד ולמסעדה: "היו כמה מקומות שעקבו אחריהם, האמת שאין לנו מידע אז לא פנו אלינו מהרשויות. למדנו על זה גם מהחדשות ואנחנו רוצים להודות לכוחות הביטחון. הרשויות פה ביוון שומרות עלינו תמיד. אני מקווה שבימים הקרובים נדע יותר אבל אין לנו כרגע אינפורמציה רשמית".

לדבריו של הרב מנדל, אף אחד גורם רשמי ביוון או בישראל לא דיבר איתם. "אנחנו תמיד לוקחים את הביטחון ברצינות... יש לנו אמצעי אבטחה ואנחנו תמיד נזהרים אבל אנחנו תמיד בקשר עם הגורמים שצריך. עדיין לא ברורים הפרטים של הסיפור, כנראה עקבו אחרי כמה מקומות".

"אנחנו מחזקים אבטחה ומגבירים אותה", הוסיף שליח חב"ד. "אני חושב שבכל מקום צריך לתגבר, בעיקר בחגים... אנחנו תמיד מתגברים אבטחה. עד עכשיו לא פנו אלינו בצורה רשמית והודיעו לנו משהו, אני מניח שיעדכנו אותנו".

כפי שדיווחנו ב"מהדורה המרכזית", כל סיכול כזה נעשה בשיתוף פעולה עם המוסד. רגע לפני החגים, פעילי הטרור שנשלחו בידי איראן תכננו לבצע התקפה גם על מסעדה וגם על בית כנסת שנמצאים באתונה, מסעדת גוסטיו שסמוך לה נמצא בית חב"ד המקומי, בידיעה שנמצאים שם לא מעט ישראלים.

בדיקה ביטחונית נמל תעופה (צילום: Frame Stock Footage, shutterstock)
צילום: Frame Stock Footage, shutterstock

בנוסף על הסיכול של היוונים ושל המוסד, בימים האלה מנהל המוסד עוד שורה של פעולות על אדמת כמה מדינות במטרה לנסות לשבש ולסכל ניסיונות איראניים לבצע פיגועים נוספים ביעדים נוספים - באירופה, באפריקה ובאסיה. תשתיות הטרור האלה בנויות בין השאר על גיוס של אנשי מאפיה מקומית ושכירי חרב באפגניסטן, פקיסטן וצ'צ'ניה.

ביווןן נעצרו פקיסטנים, ויש שיתוף פעולה של המוסד וגורמי ביון מקומיים בעניין הזה. כעת, כשאלפי ישראלים יוצאים בפסח ובכלל בתקופה הקרובה לחו"ל, במערכת הביטחון מזהים עלייה ומאמץ גדול של האיראנים להוציא פיגועים נגד ישראלים בחו"ל.

על רקע ניסיונות האיראנים לבצע פיגועים נגד מטרות ישראליות ויהודיות בעולם, המטה לביטחון לאומי פרסם לקראת חגי האביב את הערכת האיום לישראלים בחו"ל מצד גורמי טרור. "יודגש כי מדובר בסיכום כללי של המגמות המרכזיות בפעילות גורמי הטרור בעולם והשפעתן על רמת האיום הנשקפת לישראלים בחו"ל", נכתב באתר המטה לביטחון לאומי.

 

במטה לביטחון לאומי מעריכים כי "איראן תמשיך להשתמש בפעולות הטרור ככלי להשגת מטרותיה העיקריות ותמשיך לפעול לקידום פגיעה ביעדים ישראלים ויהודים ברחבי העולם". כפי שנכתב באתר המל"ל, זירות בעלות סבירות גבוהה יותר לפעילות כזו, הן מדינות בקרבת איראן כגון איחוד האמירויות, גאורגיה, אזרבייג'ן, טורקיה, בחרין ומדינות נוספות באגן הים התיכון (יוון, קפריסין) – ובמזרח התיכון, כולל החבל הכורדי שבעיראק (האסור בחוק הישראלי לכניסת ישראלים).

"ארגוני הג'יהאד העולמי והאיסלאם הרדיקלי השונים "המדינה האיסלאמית"- דאעש, אל-קאעידה, אל-שבאב וקבוצות שונות בעולם, ממשיכים להוות איום", הוסיפו במוסד. "ארגון המדינה האיסלאמית מגלה לאחרונה עניין מוגבר בפגיעה בישראלים ויהודים וקורא לתומכיו לפגוע ביעדים אלו ברחבי העולם. ארגונים אלו ממקדים את פעילותם בעת הנוכחית באפריקה בדגש על קרן אפריקה, הסהל וחלק ממדינות מרכז אפריקה, במזרח התיכון בדגש על צפון סיני, ובאסיה - בדגש על אפגניסטן, דרום הפיליפינים, פקיסטן, בנגלדש, חבל קשמיר שבהודו וחלקים מאינדונזיה".

"לישראלים השוהים בסיני, אנו ממליצים לשהות אך ורק באתרי תיירות מוכרים - רצועת החופים המאובטחת ושארם, שבהם קיימת נוכחות של כוחות אבטחה מצריים, ולהימנע מקיום טיולים בעומק סיני או שהייה באתרים מבודדים ושאינם מוכרים", הוסיפו במל"ל.