כתב אישום ביטחוני חמור הוגש היום (חמישי) בבית המשפט המחוזי בלוד נגד שלושה תושבי הצפון, ערבים ישראלים. השלושה נאשמים בעבירות של סיוע לאויב במלחמה, מסירת ידיעה לאויב בכוונה לפגוע בביטחון המדינה, מגע עם סוכן חוץ, השמדת ראיה, וקשירת קשר לסיוע לאויב במלחמה. כתב האישום, שהוגש על ידי עורכי הדין מיטב דגן ואור ארבר, הגיע בתום חקירה משותפת של מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, היחידה הארצית לחקירות פשיעה חמורה ובין-לאומית בלהב 433 ושירות הביטחון הכללי.
אחד הנאשמים, ר.ע., עובד כמהנדס תוכנה בחברת סלקום, ובמסגרת תפקידו קיבל גישה נרחבת למערכות מחשב ומערכות מידע בחברה. במהלך השנים האחרונות הוא נפגש עם שורת גורמים מארגון הטרור חמאס בטורקיה, ומסר לו מידע רגיש על תשתיות תקשורת בישראל, שאליו נחשף במסגרת עבודתו, ושאינו נגיש לציבור הרחב. כל זאת, במטרה לסייע לארגון חמאס לפגוע באותן תשתיות, בעיקר בעת לחימה.
בשנים 2022-2021 נפגש ר.ע. בטורקיה עם אשרף חסן ועזאם אקרע, בכירים בזרוע הצבאית של חמאס - שביקשו את סיועו בהעברת מידע נוסף עבור הארגון. הגורמים השונים שעימם נפגש הנאשם פועלים תחת צאלח ערורי, ראש מרחב הגדה בחמאס, שאחראי על הכוונת הטרור באיו"ש. עוד עולה מכתב האישום כי הנאשם ביקש לשבש את פעילות חברת סלקום בזמן מלחמה.
בעקבות הפגישות עם גורמי החמאס בטורקיה, נפגש הנאשם ר.ע. עם ש.ע., ששימש כיועץ חיצוני לחברת סלקום, במטרה לקבל מידע על נקודות התורפה של המערכות בחברה, תוך שהוא מבהיר לו כי מטרת ההעברה של המידע היא לאפשר לארגון חמאס לשבש את פעילות החברה בזמן מלחמה או מבצע צבאי.
על פי כתב האישום, במקביל לקשר של ר.ע. עם בכירי החמאס בטורקיה, עמד גם אחיו, ז.ע., אף הוא בקשר עם אשרף, והשניים נפגשו לפחות שלוש פעמים. באחת הפעמים ביקש ר.ע. מז.ע. להעביר עבורו מסר, ולפיו הוא מבקש לקיים תקשורת בטוחה, המאפשרת להימנע ממעקב וניטור של רשויות המודיעין של מדינת ישראל.
עורך דין נמיר אדלבי, המייצג את הנאשם המרכזי בפרשה: "רק היום הוגש כתב אישום חמור ביותר, שמייחס לנאשם שורה ארוכה של עבירות בטחוניות חמורות. ביקשנו לדחות את הדיון ולצלם את חומרי החקירה בתיק כדי להתמודד עם הטענות.
"הנאשם שאני מייצג נעצר ב-11 בספטמבר - לפני כחודש וחצי, ומעצרו הוארך פעם אחר פעם קרוב ל-35 ימים. הוא היה בחקירה קשה, ארוכה ומייגעת. בכל תקופת המעצר נמנע ממנו מפגש עם עו"ד, כ-21 ימים, ואז הופעלו עליו לחצים רבים אשר הובילו אותו לספר דברים שאינם אמת, והאישום נראה מנופח מעבר לכל פרופרוציה. לאחר שנלמד את חומר החקירה נתמודד עם הטענות".
תגובת סלקום להודעה המשותפת לפרקליטות, שירות הביטחון הכללי והמשטרה: "סלקום מגנה בתוקף את האירוע החמור ופעלה באופן הדוק עם רשויות הביטחון לסכל כל נזק פוטנציאלי ולקדם את החקירה. לאחר בדיקה מעמיקה, אין כל אינדיקציה לגרימת נזק ללקוחות סלקום ואין כל חשש לדלף מידע אישי על לקוחות. יובהר - כלל גורמי הביטחון קבעו כי לא נפל פגם בהתנהלות החברה. סלקום מונחית בשגרה על ידי כל גורמי הביטחון ועומדת בתנאים ובכללים המחמירים ביותר שלהם, כחלק ממחויבותה כחברת תקשורת ישראלית מובילה. העובד המואשם במעשים החמורים וכן היועץ החיצוני הודחו מסלקום לאלתר".
ממנהליו של הנאשם המרכזי נמסר בתגובה: "אנחנו המומים ומזועזעים. מדובר בעובד החברה למעלה מעשור, מוכר במחלקתו, איש משפחה, לעולם לא הייתה עמו בעיה בעבודה ובוקר אחד מתגלה שהוא פועל בשירות האויב. בלתי נתפס".
רפ"ק לירון גבעול, ראש מחלק ביאחב"ל בלהב 433, אמר כי "משטרת ישראל תמשיך לפעול לאיתור ולסיכול כל פעילות ארגוני הטרור מול אזרחים ישראלים ויפעלו למיצוי הדין עם אלו אשר לקחו חלק בפעילות המהווה פגיעה בביטחון המדינה".
שר התקשורת יועז הנדל אמר בתגובה: "מדובר בפרשה בטחונית חמורה. חברות התקשורת הן יעד אסטרטגי רגיש. כך בתחום הסייבר וכך בתחום ההון האנושי. גורמי המקצוע במשרד התקשורת, יחד עם גורמי הבטחון, יקיימו תחקיר מקיף על האירוע החמור והיקף החובות הקיים על החברות, ונבחן אם ניתן לשפר את מנגנוני הסינון וההגנה. החובות שמוטלות על חברות התקשורת נועדו לעודד תחרות וכלכלה בריאה אך גם לשמור על ביטחון המדינה.
"מרגע שזוהה האיום על ידי כוחות הביטחון פעלה חברת סלקום כמצופה ממנה, במקצועיות ומחויבות לביטחון מדינת ישראל והלקוחות שלה. ככלל, חברות התקשורת בישראל הן יעד אטרקטיבי למתקפות סייבר ועל כן בשנה האחרונה הרחבנו את הרגולציה בעניין בכדי להגן על המידע של מליוני לקוחות ועל תשתיות חיוניות למדינת ישראל. שיתוף הפעולה הפורה בשנתיים האחרונות בין מערכת הביטחון, משרד התקשורת, מטה הסייבר וגורמים אחרים, הביא לחסימה של אירועים רבים שלא התפרסמו. נשתפר היכן שצריך ונחזק את ההגנה על חברות התקשורת ותשתיות התקשורת״.