ניסיון הלינץ' - ועיטור המופת: רב-סרן שמעון יפרח שירת כלוחם מג"ב. באחד הערבים הוא קיבל קריאה לחלץ שני לוחמי עוקץ שנקלעו לניסיון לינץ' במחנה הפליטים קלנדיה. יפרח וכמה לוחמים נוספים יצאו למבצע החילוץ והצליחו להציל, תחת אש, את אחד החיילים. יפרח גונן בגופו על החייל שנקלע ללינץ', אך נפצע בעצמו באורח קשה. היום, 7 שנים לאחר מכן, הוא מדבר לראשונה עם אחד משני הלוחמים שניצלו באותו היום החרוט בזיכרונו.
"אי אפשר לשכוח את הרגע הזה כשקיבלתי את הקריאה, זה היה רגע מכונן עבורי", סיפר רס"ר יפרח בריאיון מיוחד לרגל יום ההוקרה לפצועי מערכות ישראל שיתקיים ביום ראשון. הוא שיתף גם ברגע שבו שמע את קולם של הלוחמים שנכנסו בטעות למחנה הפליטים, ואת קריאות ההמון הזועם שהחל ליידות לעברם בקבוקי תבערה ואבנים. "ברגע שאתה שומע בקשר את הצעקות אתה מבין שהסכנה עצמה ממשית", סיפר. "זה אירוע שחרוט בזיכרוני, אני חי אותו בכל יום".
יפרח גם סיפר ששהה בסמוך למוקד האירוע ומיהר להגיע לזירה. הוא צעד כ-3 קילומטרים לתוך עומק מחנה הפליטים, ומצא את רכבם של החיילים נטוש ושרוף. הוא שחזר: "היו במקום עשרות מקומיים, חלקם מחבלים, שהיו סמוך ובתוך הרכב הסמוך שלהערכתי רצו לחטוף את החיילים מהרכב".
הוא המשיך בחיפוש אחר החיילים, עד שבשלב מסוים - מצא אחד מהם מסתתר תחת גרם מדרגות, מול אש חיה. "הוא היה ממוטט נפשית ורגשית, הוא בכה ובקושי הצליח לדבר", סיפר יפרח. לאחר שהצליח להעביר את החייל למקום מבטחים, יפרח נורה ונפצע קשה. על תפקודו באירוע הוא קיבל עיטור המופת. לאחר תהליך שיקום ארוך שערך שנים, הוא חזר לשרת במג"ב בתפקידי הדרכה.
רס"ר שמעון יפרח שיתף כי מאז התקרית דיבר פעם אחת עם החיילים שנקלעו לניסיון לינץ': "רציתי להיפגש איתם, אבל הבנתי שהם לא במצב טוב מבחינה נפשית אז הנחתי לכך".
כעת, 7 שנים לאחר המקרה, התחברו השניים בשיחת טלפון מיוחדת שקיימנו באולפן. ע', החייל השני שניצל מהלינץ', שחזר את האירוע: "אלו דברים רגישים, אני סובל מפוסט-טראומה עד היום. אני רוצה להגיד לשמעון תודה. הרגשתי ייסורי מצפון שחברי מת – ואני ניצלתי, אך שמעון היה זה שהציל אותו, ואני מודה לו על זה. תודה רבה".