גורם בכיר בצה"ל אמר היום (רביעי) כי בשנה החולפת סוכלו עשרות ניסיונות תקיפה איראניים בסייבר. "החיכוך בין ישראל לאויביה התעצם, פיתחנו יכולות פורצות דרך להגנה מפני האויב", הוסיף.

האיראנים מחזיקים במעל 20 יחידות סייבר, כאשר כ-10 מתוכן פועלות מול ישראל. אחת המטרות העיקריות של איראן היא להשפיע לרעה על התודעה הישראלית. לכן, הם נוהגים לנסות לתקוף מטרות אזרחיות לחלוטין, שאין להן בהכרח ערך מבצעי ואינן מהוות פוטנציאל נזק לצה"ל.

פעילותו של אגף התקשוב וההגנה בסייבר (צילום: דובר צה
"פיתחנו יכולות פורצות דרך"|צילום: דובר צה"ל

בשנים האחרונות יש ניסיונות רבים לפרוץ למערכות הישראליות מצד איראן, מתוך רצון להלך אימים על הציבור הישראלי. חטיבת ההגנה בסייבר, בשיתוף קהילת הסייבר, היא האחראית לסיכול ניסיונות תקיפה רבים נגד ישראל. החטיבה נהנית מיכולות מודיעיניות וטכנולוגיות, שמאפשרות לה לנטרל את התקיפות ואת איומי הסייבר מצד האויב.

פעולות המערכה בסייבר אינן מתבצעות רק מול איראן, אלא גם מול חמאס. במהלך מבצע שומר החומות, חטיבת ההגנה בסייבר פעלה מול ארגון הטרור בכמה מוקדים.

פעילותו של אגף התקשוב וההגנה בסייבר (צילום: דובר צה
כ-10 מתוך 20 יחידות הסייבר של איראן - פועלות מול ישראל|צילום: דובר צה"ל

במהלך המבצע, סוכלו מרבית הנכסים של מערך הסייבר המרכזי של חמאס, נכסים רבים של המודיעין הצבאי של חמאס בתחום הסייבר והלוחמה האלקטרונית וכן מספר פעילים של הארגון העוסקים בתחום זה. המהלכים הללו פגעו ביכולת של חמאס לתכנן ולממש תקיפות סייבר אפקטיביות.

חטיבת הספקטרום וההגנה בסייבר הוקמה במערך התקשוב בשנת 2017. פעילותה של החטיבה מאפשרת לצה"ל לשמר עליונות במרחב הסייבר – בהיבט ההגנתי וההתקפי.

פעילותו של אגף התקשוב וההגנה בסייבר (צילום: דובר צה
חטיבת הספקטרום וההגנה בסייבר של צה"ל|צילום: דובר צה"ל

הסמכות המקצועית העליונה בתוך חטיבה זו היא יחידת מצו"ב (מרכז צופן, סייבר וביטחון). מדובר ביחידה מבצעית בסייבר שעוסקת בהפעלת כוח ובבניין יכולות סייבר מתקדמות.