ועדת השרים תדון ביום ראשון הקרוב בהצעת החוק של השר וחבר הקבינט לשעבר, ח"כ אלי כהן, שמציעה לקבוע את שכר חיילי החובה על לפחות ממחצית משכר המינימום. הפעם האחרונה שבה עודכן שכר החיילים היה לפני 4 שנים, כשנקבע ב-2017 שינוע בטווח של 810-1970 שקלים לכל היותר. הצעת החוק של כהן מציעה שהשכר הזה לא יהיה פחות מ-2,650 שקלים.

"חיילי צה"ל נותנים את השנים הטובות ביותר שלהם, לעיתים תוך סיכון חיים, 24/7 על מנת להבטיח את חוסנה וקיומה של מדינת ישראל", אמר חבר הכנסת כהן. "אין שום הצדקה שחיילים בשירות סדיר ידרשו למצוא מקורות נוספים על מנת לעמוד בהוצאות החודשיות". הוא הוסיף כי "למי שנותן יותר מגיע יותר, וזאת צריך ליישם הלכה ולמעשה ואין מוצדק יותר מאשר לקבוע שכר בסיסי ראוי לחיילי החובה בצה"ל".

אלי כהן במתקפה על נפתלי בנט וממשלת השינוי (צילום: מתוך
"למי שנותן יותר מגיע יותר". ח"כ אלי כהן|צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , קשת 12

כיום עומד שכר החיילים בעורף על 810 שקלים, 1,170 לתומכי לחימה ו-1,620 לחיילים קרביים, לכך יתווספו עד 350 שקלים תוספת בגין פעילות א'. יחד עם זאת נציין כי שכרם של החיילים הקרביים עולה רק כאשר הם מסיימים את כל מסלול ההכשרה, שנמשך 8 חודשים ואף מעבר לכך.

על פי נתונים שפורסמו, הוצאות החיילים הם לרוב מעבר לשכרם והם נדרשים למקורות נוספים על מנת לכסות את הוצאותיהם החודשיות. בתקציב המדינה העומד על יותר מ-400 מיליארד שקלים נמצאו תקציבים למגוון נושאים, לרבות פנסיות לפורשי צה"ל, אולם מקור להעלאת שכר החובה חרף הבטחות שר האוצר טרם נמצא מקור.‎