משרד הביטחון ודובר צה"ל מסרו הבוקר (שישי) כי משלחת של אגף משפחות, הנצחה ומורשת במשרד הביטחון ואגף כוח אדם בצה"ל, תצא ביום ראשון לפראג במארה להעלות לקבורה בישראל את עצמותיו של חלל צה"ל, טוראי מרטין דוידוביץ'. המשלחת פועלת בשיתוף פעולה עם הנספחות הצבאית, שגרירות ישראל בצ׳כיה והשלטונות הצ׳כים. דוידוביץ' היה חלק מ"הבריגדה הצ'כית" ונהרג באימון בשנת 1948.
דוידוביץ' נולד בשנת 1927 בעיירה ז'דנובה שבצ'כוסלובקיה. הוא למד ב"חדר" בעיירה שבה גדל. כילד וכנער השתתף בפעילויות ספורט כמו כדורגל וכדור-עף, אולם הוא נהנה גם מקריאה. כמו כן היה פעיל בתנועת הנוער "השומר הצעיר". במהלך מלחמת העולם השנייה, מרטין נשלח לאושוויץ והיה גם במחנה מאוטהאוזן שם עבד כחייט במהלך המלחמה.
במלחמה נספו אחיו של דוידויץ', דוד-צבי (במאוטהאוזן), והאחיות רבקה ומרים (באושוויץ). אחרי המלחמה, דוידוביץ' חזר לצ'כוסלובקיה והצטרף לארגון "הנוער הציוני" ובהשפעתו התנדב ל"בריגדה הצ'כית" שיועדה להכשרה צבאית במגמת עלייה ארצה.
"הבריגדה הצ'כית" הוקמה ביולי 1948 וכללה כ-1,500 מתנדבים יהודים שהתאמנו בצ'כיה לקראת עלייה והצטרפות לצה"ל. צוות מפקדי הקורס הורכב הן ממפקדים בצבא הצ'כי והן ממדריכים ישראלים, חברי ארגון ההגנה. במהלך אימון שנערך ב-18 באוגוסט 1948, דוידוביץ נורה למוות על ידי קצין צ'כי, שהשתתף באימון וחשב כי האקדח לא טעון.
דוידוביץ' אמנם לא חויל רשמית לצה"ל, אך הוא נפל בתרגיל אימונים של הצנחנים במסגרת קורס צה"לי בצ'כוסלובקיה, ונזכר במפורש בשמו בדיווח רשמי של "צוות מדריכי הצניחה" אל המטה הכללי של צה"ל. המסמכים שאותרו בארכיון צה"ל מוכיחים כי נפל כחייל צה"ל, והוא הוכר כחלל צה"ל ב-2001.
על פי עדות יצחק גרינולד, חברו לקורס ופעיל בעמותה להנחלת מורשת הצנחנים, למרות שלא זכה להגיע ארצה. שמו מונצח באנדרטת הצנחנים סמוך לבסיס חיל האוויר תל נוף, והעמותה להנחלת מורשת הצנחנים הפיקה סרט לזכרו.