מה עשה האזרח הישראלי באירן? בשירות הביטחון הכללי וביאחב"ל ניהלו בתקופה האחרונה חקירה של אזרח ישראלי, עובד משרד החוץ, בחשד שנכנס לאירן שלא כדין ובעקבות כך בא במגע עם גורמי מודיעין אירניים, כך הותר הערב (ראשון) לפרסום.

מחקירתו של הצעיר עלה כי הוא נכנס לאירן ושהה שם פרק זמן קצר. לאחר סיום החקירה ושחרורו של החשוד, התיק הועבר לבחינת הפרקליטות. שאר הפרטים, כולל זהותו של החשוד, שטען בחקירתו שנסע לטייל במדינה, אסורים בפרסום בשלב זה. 

בהודעת המשטרה נמסר כי מדובר בסטודנט שהועסק על ידי משרד החוץ וחשוד שנכנס לאירן שלא כדין עוד בטרם החל במשרתו במשרד החוץ. החקירה בוצעה בליווי פרקליטות מחוז ירושלים ובדיון שהתקיים ביום 9.6.21, הורה בית משפט השלום בראשון לציון על שחרורו בתנאים מגבילים. גם אם לא יימצאו ראיות לכך שהעובד בא במגע עם סוכן זר, על עבירה של יציאה למדינת אויב בלבד ניתן לדרוש עונש של 4 שנות מאסר. 

עו
עו"ד אורון קינן |צילום: שונית זריצקי
עו
עו"ד רועי בלכר|צילום: שונית זריצקי

עורכי הדין רועי בלכר ואורון קינן ממשרד קריספין רובינשטיין בלכר, המייצגים את העובד, מסרו בתגובה: "מדובר בפרשה שיצאה מכל פרופורציה. החשוד הוא בחור צעיר ונורמטיבי שנסע לאירן למטרת תיירות מתוך יצר סקרנות והרפתקנות בלבד. נסיעתו לא נשמרה בסוד והוא שיתף בחוויותיו מהטיול את משפחתו ואת חבריו. כפי שקבע בית המשפט שדן בהארכת מעצרו, אין תשתית ראייתית של ממש לעבירה של מגע עם סוכן זר. לא הייתה כל סיבה שרשויות הביטחון ימנעו מפגש של החשוד עם עורכי דינו במשך עשרה ימים".

"למרבה הצער, נראה שגורמי הביטחון, וגם בתי המשפט, לא מפנימים את לקחי העבר הטראגיים ממקרים קודמים בהם חשודים בעבירות ביטחון בודדו מהעולם החיצון. אנו סמוכים ובטוחים שכפי שבעבר נמנעו רשויות המדינה מלהגיש כתבי אישום ואף לפתוח בחקירות פליליות כנגד אזרחים ישראלים שנכנסו למדינות אויב למטרת תיירות וסיקור עיתונאי, כך גם התיק כנגד החשוד ייגנז".