הפסקת האש בין ישראל לחמאס מתוכננת להיכנס לתוקפה הלילה (שישי), ואם כך יהיה - מבצע "שומר החומות", שהחל ביום שני שעבר, יגיע לסיומו. ב-11 ימי המבצע צה"ל הצליח לפרק כמעט לחלוטין את מערך ייצור הרקטות של חמאס והג'יהאד האסלאמי, פגע משמעותית ביכולות הפעלת הרחפנים החמושים וכלי הטיס הבלתי מאוישים שלהם ובכוח הקומנדו הימי של חמאס, אך נראה שהפעולה המשמעותית ביותר היא הפגיעה בתווך התת-קרקעי, אותה רשת מנהרות נרחבת שנמצאת לאורך כל רצועת עזה.
חיל האוויר פעל 7 פעמים ב-7 מבצעים שונים לאורך הימים האחרונים, פגע והשמיד את אותן מנהרות ואת אותו תווך תת-קרקעי. לכל גדוד של חמאס שנמצא בגזרתו, מבית חאנון דרך חאן יונס ועד רפיח, הייתה רשת של מנהרות שממנה הוא פועל ונלחם ושם הוא שוהה בזמן המלחמה. בהפצצות הללו הושמדו כ-150 ק"מ של מנהרות בכל רחבי רצועת עזה.
למרות זאת, עם הפגיעות המשמעותיות בחמאס ובג'יהאד האסלאמי, יש לארגונים הללו עדיין הרבה מאוד נשק וארסנל של אמצעי לחימה. ההישג הגדול ביותר שלהם הוא העובדה שחלק גדול מהארסנל שלהם מיוצר ברצועת עזה, ייצור עצמי-אוטונומי שמי שאחראי עליו הוא תע"ש של הארגונים האלה.
האיום הגדול ביותר מבחינתה של ישראל הוא הרקטות ברצועת עזה, שמיוצרות באופן עצמי. במהלך השנים חל שיפור בטווחים ובראשי הקרב של הרקטות הללו. מי שמסייע לכך בין היתר אלו מהנדסים שקשורים לחמאס, יושבים בלבנון ועובדים שכם אל שכם לצד מהנדסי חיזבאללה.
אמצעי לחימה שאותו חמאס נאלץ לייבא הוא טילי נ"ט מסוג קורנט, שרק היום נעשה בהם שימוש בשיגור לעבר הטיולית הריקה בעוטף עזה. בנוסף, גם פצמ"רים בקוטר 120 מ"מ מוברחים מחו"ל. מצרים מנסה למנוע את ההברחות האלה דרך ציר פילדלפי.
ההפתעות האסטרטגיות שחמאס הכין למערכה הזאת, אך נכשל בלהוציא אותן לפועל, הן מל"טים מתאבדים, שגם הם בייצור עצמי. לפי פרסומים זרים, המוסד חיסל את אבי הפרויקט, מוחמד א-זווארי. בנוסף, לחמאס יש "צוללת נפץ", כלי שיט בלתי מאויש שמיוצר בעזה.
בסופו של דבר, ישראל הצליחה לפגוע בחלק גדול מהמהנדסים ובחלק ממערך המחקר והפיתוח, כך שביום שאחרי, כשחמאס יצטרך לשקם את עצמו, ייתכן מאוד שתהיה לו בעיה.