"מסע שכנוע נגד כל הסיכויים": ראש המוסד יוסי כהן וראש המטה לביטחון לאומי, מאיר בן שבת, התחילו הבוקר (שני) בסבב פגישות עם עמיתיהם בוושינגטון, בניסיון להשפיע על הסכם הגרעין המתגבש בין ארה"ב לאירן. גורם המעורה בפרטים טען כי מדובר ב"מסע שכנוע כמעט נגד כל הסיכויים", מאחר ש"ההסכם נראה יותר ויותר גמור".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עוד ציין הגורם כי "עדיין ישנה ציפייה שיקשיבו לנו, אבל המצב מורכב יותר. האירנים יקבלו ככל הנראה את מבוקשם. הסיכוי לשנות את דעתם של האמריקנים לא גבוה. הם נחושים לחזור להסכם הקודם", כך הגורם.
ישראל מנסה לשכנע את ממשל ביידן להכניס להסכם הגרעין סעיפים חדשים. בין היתר מעוניינים בישראל באיסור על המשך קיומה של תעשיית הטילים הבליסטיים, פיקוח מלא על מתקני הגרעין ושקיפות מלאה בהם וכן עיצומים חריפים שימנעו את שיקום הכלכלה האירנית ואת האפשרות של אירן להשיג השפעה אזורית ברחבי המזרח התיכון - כולל תמיכה באויבי ישראל. כמו כן שואפת ישראל להשיג הארכה של תוקף ההסכם לשנים רבות קדימה.
במקביל, מתוך הבנה שייתכן שכבר מאוחר מדי לשנות את ההסכם, גורמים העוסקים בסיכול מיזם הגרעין האירני מציינים שלישראל אין ברירה אלא להמשיך במלחמה החשאית נגד אירן – ואף להעלות הילוך במלחמה הזו. בין היתר מדובר בסיכול היכולות הטכנולוגיות שמנסים האירנים לפתח ובפגיעה במדעני הגרעין.
הפעולות הללו, שעליהן ישראל לא לוקחת אחריות – כמו למשל האירוע האחרון בנתנז – פוגעות משמעותית ביכולת האירנית לפתח פצצה והן דחקו את האירנים זמן רב לאחור. השיקום ייקח להם במקרה הטוב כשנה על פי הערכות המומחים.
יחד עם ראש המוסד הגיע לוושינגטון גם מאיר בן שבת, שישב עם עמיתו ג'ייק סאליבן לפגישה קצרה וישוב לישראל.