פרשת קצין המודיעין: בצה"ל אומרים היום (חמישי) כי אין מניעה ביטחונית לפרסום שמו ותמונתו, וכי האיסור על פרסום הפרטים בשלב זה מגיע על רקע בקשת המשפחה. כמו כן, הצבא מעדכן כי חקירת מותו נמשכת וכי הוקם צוות מומחים שיבחן את מערך הכליאה בצה"ל.
בהמשך לדבריו של הרמטכ"ל כוכבי אתמול, בצה"ל מפרסמים היום התייחסות רשמית למוות המסתורי של קצין אמ"ן שהואשם בביצוע עבירות ביטחוניות חמורות: "הקצין היה עצור בבסיסי כליאה צבאיים. הוא נכלא בשמו, עמד בקשר עם סגל הכליאה והיה בסביבת כלואים אחרים. הקצין שהה בתא עם כלואים נוספים ולא בתנאי בידוד. במהלך שהותו בכלא זכה הקצין לזכויות כנדרש. ככל כלוא, הקצין קיבל באופן שוטף טיפול רפואי וליווי של גורמי בריאות הנפש".
בצה"ל טוענים כי בני משפחתו של הקצין ביקרו אותו בבסיס הכליאה והיו עימו בקשר שוטף. בנוסף, הקצין עמד בקשר עם שתיים מידידותיו, וגורמים מאגף המודיעין ביקרו אותו כמה פעמים. עוד עולה מממצאי החקירה עד כה כי הקצין היה מודע לפוטנציאל הנזק לביטחון המדינה כתוצאה ממעשיו, ואף ניסה להסתירם. "מטבע הדברים נסיבות ביצוע העבירות אינן מותרות לפרסום מטעמים ביטחוניים", נמסר.
פרקליט המשפחה: "צה"ל שכח שאנחנו לא בשנות ה-80"
עורך הדין של בני משפחתו של קצין המודיעין, בני קוזניץ, הגיב לפרסום הרשמי של צה"ל ואמר: "דובר צה"ל שכח שאנחנו לא בשנות ה-80' וכמו שאי אפשר להעלים אף אדם כך אי אפשר לתדרך עיתונאים ולפרסם הודעות בלתי אחראיות. תוכן ההודעה מנוגד לסיכומים עם הפרקליטות שכן הסיכונים הביטחוניים שבפירסום עדיין לא נבחנו על ידי אגף המבצעים".
מותו הטרגי של הקצין ז"ל נבחן בימים אלו בחקירה ייעודית של היחידה לחקירות פנים (היחק"פ) באגף כוח האדם. היחק"פ היא המקבילה הצבאית למח"ש, אשר פועלת באופן עצמאי ובראשה עומד משרת מילואים בכיר. באגף כוח האדם מונה צוות מומחים, בראשותו של תא"ל (מיל') מיקי לוריא, שיבחן בראייה מערכתית ורחבה את מערך הכליאה בצה"ל, בדגש על כליאה של כלואים בעלי מאפיינים ייחודיים.