לאחר השתהות ממושכת, נפגש ראש השב"כ נדב ארגמן בראשית השבוע עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן והעביר לו אזהרה ישראלית תקיפה בשלושה נושאים שלדבריו "יצאו מכלל שליטה"
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שלושת הנושאים הם: מאמצי הרשות הפלסטינית לקדם חקירה נגד ישראל בבית הדין הבין-לאומי בהאג; כוונת פתח לרוץ ברשימה משותפת עם חמאס בבחירות למועצה המחוקקת הפלסטינית בחודש מאי; וההסכמה המסתמנת לכינון ממשלה משותפת של פתח וחמאס. במקביל לשיחה של ארגמן עם אבו מאזן, הגיע גם נציג אמריקני בחשאי למוקטעה ומסר לאבו מאזן אזהרה דומה.
גם ישראל וגם ארצות הברית חוששות שהמשא ומתן בין פתח לחמאס שהתקיים בקהיר השבוע יוביל להתבססות מחדש של חמאס בגדה המערבית ולתפיסת חלק מהתיקים בממשלה הפלסטינית – על תקציביהם – בידי חמאס. בכיר חמאס נאסר אל ערורי הציע לנציג הפת"ח ג'יבריל רג'וב נוסחה שלפיה רשימה משותפת לשתי התנועות תתבסס על הקצאת 40% מהמקומות לכל אחת מהן ועוד 20% יוקצו לסיעות קטנות יותר.
נודע לנו שאבו מאזן עצמו הסביר לרג'וב כי אינו מוכן לקבל את הנוסחה הזו אלא רק חלוקה שמבטיחה לפתח 51% מן המושבים. המשא ומתן בין הצדדים אמור להימשך.
בינתיים מסתבך והולך המשבר הפנימי בפתח סביב ההיערכות לבחירות. אבו מאזן סילק מהתנועה השבוע את אחיינו של ערפאת, נאסר אל-קידווה שהיה שר החוץ הפלסטיני, והפסיק את העברת הכספים ל"מוסד ערפאת" שבראשו עומד אל-קידווא. אל-קידווא עצמו הבהיר כי בכוונתו להריץ מועמדים מול הרשימה הרשמית של הפתח. גם מרוואן ברגותי הבהיר מתאו בכלא הדרים שאנשיו יתמודדו בבחירות בנפרד מהרשימה שיאשר אבו מאזן והוא עצמו יתמודד באוגוסט בבחירות המתוכננות לנשיאות הפלסטינית.
לא זו בלבד אלא שמוחמד דחלאן, המבלה את זמנו בין אבו דאבי, קהיר ובלגרד, הבהיר שגם סיעתו "הזרם הדמוקרטי" מתעתדת להתמודד בבחירות. אחדים מיועציו הקרובים של דחלאן, ובהם מי שהיה ראש הביטחון המסכל ברצועת עזה רשיד אבו שבאכ, כבר חזרו לרצועת עזה בתיאום עם חמאס והם פועלים כדי לארגן תמיכה רחבה של נאמני הפתח ברצועה במסע הבחירות של דחלאן.
למעשה נוצר כעת איום על שלמותה של תנועת הפתח כך שאם בסופו של דבר אכן ייערכו בחירות וחמאס ירוץ בנפרד מהפתח, ייתכנו תוצאות מפתיעות. ארגמן המשמש איש הקשר העיקרי בין ישראל לרשות הפלסטינית הבהיר לאבו מאזן שלדעתו הוא מבצע שגיאות קשות שיהיה לו קשה לסגת מהן מאוחר יותר ולא לאבד מיוקרתו ומכוחו הפוליטי.
לקריאה נוספת: