פרסום ראשון: אירן שיגרה לפנות בוקר טיל לעבר אוניית מכולות בבעלות ישראלית בים הערבי - כך פרסמנו היום (חמישי) לראשונה. האונייה הייתה בדרכה מטנזניה להודו, ובמהלך המסלול, כשהספינה שטה בים הערבי ועברה בין הודו לעומאן, פגע בה טיל שגרם לה נזק.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
דבר האירוע דווח למערכת הביטחון וגם לאודי אנג'ל, בעלי החברה XT Management שהמטה שלה ממוקם בחיפה. ההחלטה שהתקבלה היא שהאונייה תמשיך לשוט בנתיב להודו ושם תיערך בקרת נזקים. במערכת הביטחון בוחנים את המשמעויות של האירוע ומעריכים שהאירנים מתכוונים לפתוח בחזית ימית נגד ישראל על ידי פגיעה באוניות ישראליות.
לפני כחודש, נפגעה ספינה בבעלות ישראלית במפרץ עומאן. עדויות וממצאים שנאספו בישראל הצביעו על כך שכלי השיט הישראלי לא הותקף באמצעות ירי של טיל כפי שסברו בתחילה - אלא ככל הנראה בפעולת קומנדו אירנית.
מדובר היה במטען נפץ שהוצמד אל הספינה הישראלית, המטען הזה הוצמד ככל הנראה על ידי סירה מהירה שנצמדה אל דופן הספינה.
דיווח: ישראל תקפה לפחות 12 מכליות נפט אירניות בתוך כשנה
לפני כשבועיים, דווח ב"וול סטריט ג'ורנל" כי ישראל תקפה בשנה האחרונה יותר מ-12 מכליות נפט אירניות המיועדות לסוריה. הסיבה לגל התקיפות – החשש כי הרווח הכלכלי שיושג כתוצאה ממכירת הנפט יגיע לידיים קיצוניות באזור, במיוחד אל ארגוני הלוחמה בציר השיעי.
מאז סוף שנת 2019, ישראל השתמשה בנשק הכולל מוקשים ימיים כדי לפגוע במכליות אירניות שעשו את דרכן לסוריה בעת ששטו בים האדום. אירן המשיכה לסחור בנפט עם סוריה בהיקף של מיליוני חביות נפט, תוך עקיפת הסנקציות האמריקניות כנגד מגזר האנרגיה שלה וכנגד הסנקציות על משטרו של אסד.
גורמים רשמיים במערכת הביטחון האמריקנית אמרו לעיתון כי חלק מהתקיפות נועדו גם כדי לסכל משלוחי אמצעי-לחימה שעברו על גבי אותן המכליות. תקיפות המכליות לא פורסמה עד כה באופן רשמי, וישראל, מצדה, לא התבטאה מעולם בנוגע למעורבותה בסיכול כלי השיט במרחב.