פרשת הישראלית שמוחזקת בסוריה: בסיוע נשיא רוסיה, האזרחית שחצתה את הגבול לסוריה שבה ארצה לפנות בוקר (שישי) והיא צפויה להיחקר בשב"כ. מוקדם יותר, הותר לפרסום כי צה"ל החזיר לשטח סוריה 2 רועי צאן שחצו את הגבול לשטח ישראל, ושעות ספורות לאחר מכן, יצא מטוס מנהלים ישראלי מנתב"ג למוסקווה. ראש הממשלה נתניהו הודה לפוטין: "אני מבקש להודות לו על שנרתם שוב להשבת אזרחים ישראלים ארצה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כתבות נוספות ב-N12:
- השרים התכנסו לישיבה דחופה כדי לדון בסוגיה שקשורה לסוריה
- הקשיים במשא ומתן לשחרור הישראלית שחצתה את הגבול לסוריה
- העסקה לשחרור הישראלית: ישראל תממן חיסוני קורונה לסוריה
- העסקה עם סוריה: שני רועי צאן סורים שוחררו
בשעה 00:26, פרסם משרד רה"מ כי הצעירה הישראלית שהוחזקה בסוריה עושה את דרכה לישראל. רה"מ נתניהו סיפר ששוחח עם נשיא רוסיה פוטין פעמיים כדי לבקש את עזרתו. השיחה הראשונה התקיימה לפני כשבוע וחצי ב-8 בפברואר, והשנייה חמישה ימים לאחר מכן - ב-13 בפברואר. "ביקשתי את עזרתו כדי להשיב אותה, והוא אכן פעל", שיבח נתניהו את פוטין.
כמה שעות קודם, עלה לטיסה לרוסיה מתאם הממשלה לנושא השבויים והנעדרים ירון בלום. הצעירה הגיעה לארץ יחד עם בלום לאחר ששהתה ברוסיה כבר מאתמול, והרופא בדק אותה ומצבה טוב. מדובר בצעירה חרדית בת 25 שחזרה בשאלה, תושבת מודיעין עלית.
בהנחיית הדרג המדיני, צה"ל החזיר לשטח סוריה שני רועי צאן לידי הצלב האדום דרך מעבר קונטרה. השניים נעצרו על ידי כוחות צה"ל בשבועות האחרונים כחלק מסדרת מארבים יזומים במובלעות ישראליות מעבר לגדר, לאחר שחצו את קו הגבול לשטח ישראל. בנוסף, המדינה העניקה חנינה לאסירה ניהאל אל-מקת.
"מדינת ישראל מבקשת להביע הערכה על פעולות נשיא רוסיה וכמחווה של רצון טוב ישראל החזירה לסוריה שני רועי צאן שנכנסו לישראל וכן תקצר בשלושה חודשים את עבודות השירות (באמצעות חנינה) של ניהאל אל-מקת", סיפר נתניהו.
"ישראל תמיד עשתה ותמיד תעשה כל מה שביכולתה כדי להשיב את אזרחינו לארץ", אמר רה"מ. נתניהו הודה לכל הגופים שסייעו בפעולה הזו: "אני מבקש להודות לנשיא המדינה, ראש המל"ל, מתאם השבויים והנעדרים, צה"ל, השב"כ, מוסד, משרד הביטחון, משרד החוץ ולכל מי שעזר בפעולה החשובה הזאת. תודה לכם".
על אף שיקולים לוגיסטיים ועניינים בירוקרטיים, בישראל האמינו שהעסקה תצא לפועל בסוף למרות האתגרים ואי האמון בין המדינות היריבות, בעיקר בגלל התערבותה של רוסיה כמדינה מתווכת.