צוותי המשא ומתן של ישראל ולבנון נפגשו היום (רביעי) בבסיס האו"ם בנאקורה שבדרום לבנון לשיחות על קביעת גבול ימין הין המדינות. לפי בקשת הלבנונים, האירוע לא תועד ולא תתפרסם אפילו לא תמונה אחת. הצדדים קבעו להיפגש שוב בעוד שבועיים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
השיחות נערכות בתיווך אמריקני, לאחר שלוש שנים של מאמצים דיפלומטים מצידה של וושינגטון. מי שמנהל את הישיבות הוא ג'ון דסרושר, שסיים את כהונתו כשגריר ארה"ב באלג'יריה. בראש המשלחת הישראלית עומד מנכ"ל משרד האנרגיה, אודי אדירי, ולצידו נציגי צה"ל ומשרד החוץ.
המשלחת הלבנונית מורכבת מאנשי צבא בראשותו של סגן הרמטכ"ל לענייני מבצעים, הגנרל בסאם יאסין, בעברו טייס בחיל האוויר. במשא ומתן משתתפים גם מפקד כוח יוניפי"ל, הגנרל דל-קול ושליח האו"ם ללבנון, יאן קוביש.
יו"ר חיזבאללה, חסן נסראללה, השלים עם קיומן של השיחות ועם הזכרת שמה של מדינת ישראל (במקום "היישות הציונית"), אך הוא דרש כי האירוע לא יצולם. נסראללה גם גם ביקש שהקצינים הלבנונים לא יפנו במישרין אל הישראלים, אלא יפנו אך ורק לנציגי ארצות הברית והאו"ם. גם דגלים אין הוא רוצה - לא בחוץ ולא בפנים.
פריצת הדרך בשיחות בין ישראל ללבנון הושגה בעקבות ביקוריו של עוזר שר החוץ האמריקני דייוויד שנקר בביירות ובירושלים. מן הצד הישראלי ניהל את הדיונים שר האנרגיה יובל שטייניץ ובצד הלבנוני ניהל את הדיונים יו"ר הפרלמנט השיעי נביה ברי, בעזרת לשכתו של הנשיא עון.
ישראל כבר הודתה שתהיה מוכנה לחלק את הזכויות באזור על יחס של 58:42 לטובת לבנון. הלבנונים השרויים במצוקה כלכלית חזקה מבקשים להתחיל בקידוחי גז סמוך לאזור המחלוקת בעוד ישראל מתכוונת לפתוח בקידוחים בזיכיון "אלון", הגובל בשטח המריבה.