צה"ל מסר היום (חמישי) את תגובתו לבית המשפט העליון בעקבות עתירתן של ארבע צעירות בנות 18 הקוראות לשר הביטחון בני גנץ ולרמטכ"ל רב-אלוף אביב כוכבי לפתוח את יום הסיירות, ימי הגיבוש ליחידות לוחמת העילית, גם לנשים. הרמטכ"ל הודיע כי הוא ממנה את מפקד זרוע היבשה, אלוף יואל סטריק, לעמוד בראש צוות שיבחן את שירות הנשים בצה"ל כלוחמות ביחידות עילית וגדודי החי"ר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בצה"ל הדגישו בתשובתם כי ההחלטות שהתקבלו עד כה היו על בסיס אפקטיביות מבצעית ומיצוי מיטבי. עוד הוסיפו כי 87% מסך התפקידים בצה"ל פתוחים עבור נשים ובכל שנתון גיוס יש יותר מ-3,200 בנות לוחמות. כוכבי הנחה את מפקד זרוע היבשה לבחון בשיטה רחבה ומקיפה את מגוון התפקידים, ולבחון ביסודיות את התפקיד בכפוף לניסויים, מחקרים רפואיים, תכנון כח אדם ופיתוח מפקדים ומילואים.
ההערכה בצה"ל היא שעבודת הצוות שיגובש בעקבות העתירה תסתיים בעוד כשנה אז יוגשו מסקנותיו לרמטכ"ל, ולאחר מכן לבג"ץ. יחד עם האלוף סטריק מונו לצוות תת-אלוף אליעזר טולדנו, קצין רפואה ראשי וקצינות נוספות שצה"ל טרם חשף את שמן.
בתגובת צה"ל לבית המשפט טענה המדינה כי אין מקום שבית המשפט יידרש עתה לסוגיית שילובן של נשים במקצועות לחימה נוספים במסגרת העתירה שבכותרת. "סוגיה זו עתידה להיבחן על-ידי צוות מקצועי בצה"ל, ולפיכך יש לאפשר את השלמת הליך הבחינה, אשר נדרש לדעת הגורמים המוסמכים בטרם קבלת החלטות ביחס לשילובן של נשים בתפקידי לחימה נוספים", כך נכתב בתגובת המדינה.
העותרות - מיקה קליגר, מור לידאני, גלי נשרי ועמר סריה - יגישו את העתירה באמצעות משרד עורכי הדין ויינברגר וברטנטל. בעתירה הן יבקשו משר הביטחון ומהרמטכ"ל לנמק מדוע לא מאפשרים לנשים להתמודד ולנסות להתקבל לסיירות במסגרת הליכי המיון הקיימים היום.
בעתירה הן מבקשות מהצבא להסביר "מדוע תפקידי הלוחמה ביחידות המובחרות סגורים באופן קטגורי בפני נשים, עניין פסול העומד בניגוד לעקרון שוויון ההזדמנויות ובניגוד לחוק". הצעירות מבקשות לפתוח עבורן יחידות לוחמה למיונים כגון: הן גולני, צנחנים, דובדבן, שייטת 13 ועוד.
בתחילת חודש פברואר השנה דן בג"ץ בעתירה של 2 צעירות נוספות, אור אברמסון ומעיין הלברשטאט, שביקשו שיאפשרו להן להיות לוחמות שריון לצד הבנים ביחידה. בעקבות החלטת בג"ץ, צה"ל הודיע כי יחזיר את הפיילוט בשריון לאחר שנגנז, ובית המשפט קבע שיש למצות הליכים מול הצבא בנושא.