מאחורי הקלעים של ההסכם ההיסטורי: השלטון באבו דאבי ומשרד הביטחון הישראלי חתמו בשנה וחצי האחרונות על שורה של עסקאות נשק בשווי של כ-3 מיליארד דולר. באמירויות התחייבו: לא נעביר את המערכות והידע לגורמים נוספים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
העסקאות כללו מערכות לאיסוף מודיעיני, מערכות אופטיקה, סייבר, ניטור (מצלמות וכו') ומערכות להגנת גבולות. מרבית העסקאות שבוצעו הן של מערכות נשק הגנתיות אבל לא רק - על חלקן הוטל איפול עקב כך.
במשרד הביטחון, בשיתוף משרד החוץ, קיימת ועדה שיכולה להחריג עסקאות נשק כמו במקרה הזה. תמורת חתימה והתחייבות של האמירויות לא להעביר את המערכות ואת הידע לידיים שלישיות - הוחלט לאשר את העסקאות.
בהצהרה שקיים ראש הממשלה על הכרזת כינון היחסים עם האמירויות, הבטיח נתניהו כי מדובר ב"פריצת דרך חדשה - שלום תמורת שלום". רה"מ הוסיף: "כינון שלום אמיתי הוא משאת נפשנו - שלום ששומר על הביטחון ועל הנכסים היקרים ביותר לעמנו, שלום שמרחיק את המלחמה ולא מקרב אותה".
הבוקר פורסם בעיתון "ידיעות אחרונות", כי כחלק מסעיף סמוי בהסכם השלום, איחוד האמירויות תקבל מטוסי F-35 ומל"טים מארה"ב בשווי עשרות מיליארדי דולרים. עוד דווח כי העסקה הוקפאה עד עתה בגלל התנגדות ישראל - וכעת עומד הממשל האמריקאי להפשיר אותה. עם זאת, יש לציין כי מדובר בבקשה די ישנה של איחוד האמירויות שעוד לא אושרה על ידי הקונגרס בארה"ב.
שר המודיעין אלי כהן הכחיש את הפרסום ואמר כי "אין שום שינוי במדיניות המתנגדת למכירת כלי נשק מתקדמים למדינות ערב שעלולה להפחית את העליונות הצבאית של ישראל". כהן הוסיף בריאיון לכאן רשת ב': "ישראל לא נתנה את הסכמתה לשינוי ההסדר".