אגף המודיעין של צה"ל נכנס יותר ויותר לתוך מרחב הטיפול בקורונה. היחידות הטכנולוגיות שותפות לפיתוח מנשימים פשוטים וזולים שכל הרכיבים שלהם מיוצרים כאן בארץ. אבל עניין חשוב לא פחות ואולי אף יותר זה הקמת מרכז מידע וידע.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
זה עניין מאוד משמעותי והוא מצריך גם הסבר: באגף המודיעין מלקטים מידע בהקשרי הקורונה ומלקטים מידע גם בעניינים ביטחוניים אחרים גם בעצם ימים אלה. המידע הזה נאסף ממדינות שונות ברחבי העולם בכל הממדים, והוא מרוכז בתוך מרכז שעושה את הניתוח שלו.
מידע הוא לא בהכרח ידע. מידע נקודתי ועוד אחד עדיין לא מספקים ידע. הידע הוא מתוך ניתוח של כל המידעים שנאספים. התכלית היא שמנגנון כזה שקיים באגף המודיעין גם לעניינים אחרים יצליח להביא לא רק מידע - אלא כזה שיהיה אפשר להפיק ממנו מסקנות.
במרכז המידע והידע למשל, נאסף הרבה חומר על מה שקרה בסין, קוריאה וסינגפור – מתוך כל זה אפשר להפיק תובנות? זה בסופו של דבר עניינו של אגף המודיעין בכל ימות השנה בעניניים הביטחונים - ועכשיו גם לעניין הקורונה.
התוצרים של מרכז המידע והידע מועברים כמובן למשרד הבריאות והוא זה שיישען עליהם, גם עליהם, בבואו לקבל החלטות או המלצות.
הסוגיה הדחופה עכשיו היא איך מעצבים אסטרטגית יציאה. מרכז המידע והידע של אגף המודיעין לומד את אסטרטגיית היציאה של מדינות שונות, את המסקנות שלהן כיצד נכון לעשות והיכן היו השגיאות. זה כשלעצמו כלי חיוני בניווט האסטרטגיה בישראל – רק שמקבלי ההחלטות יקראו, ילמדו את מסקנות הפיכת המידע לידע ויפעלו כך.