מדוע קוצרה תקופת האבטחה לה זכאי שר הביטחון לשעבר בנט? ביום חמישי האחרון, אחרי שכבר היה ברור שנפתלי בנט נפרד מלשכת שר הביטחון ושהוא הולך לאופוזיציה, התכנסה ועדת השרים לענייני שב"כ, ובה התקבלה ההחלטה שהאבטחה על שר הביטחון היוצא, נפתלי בנט, תימשך רק עוד שלושה חודשים - זאת בניגוד לשרי ביטחון אחרים שזוכים לאבטחה למשך זמן של בין 3-5 שנים, כך למשל במקרים של אביגדור ליברמן ושל משה (בוגי) יעלון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בסביבתו של בנט למדו על ההחלטה הזו בדיעבד, כשגורם במחלקת משאבי האנוש במשרד הביטחון התקשרה למנהלת הלשכה של בנט לעדכן אותה על כך, כבדרך אגב, מבלי שנמסר נימוק כלשהו לקיצור הדרמטי בתקופת האבטחה לה זכאי בנט.
ההחלטה שהתקבלה תמוהה לאור העובדה שבתקופה האחרונה ספג בנט התייחסויות ישירות מנסראללה וסינוואר, וב"ניו יורק טיימס", למשל, פורסם שהוא היה הדוחף העיקרי למתקפת הסייבר על אירן. בנוסף, כמו כל שרי הביטחון, הוא עלול להיות נתון בסכנה לאור המידע המודיעיני הרגיש אליו נחשף, זאת למרות שכיהן בתפקיד רק חצי שנה.
סוגייה נוספת שמעלה תהיות היא העובדה שבאותה ישיבה בה הוחלט לקצר את משך האבטחה של בנט, התקבלה החלטה לאבטח את ילדיו של ראש הממשלה נתניהו ושל ראש הממשלה החליפי גנץ, בין אם הם גרים בבית ההורים ובין אם לאו.
תמוה במיוחד שגם יוסף צ'חנובר, שעומד בראש הוועדה המייעצת בעניין אבטחת סמלי השלטון ושהיה נוכח בישיבה, לא התבקש לתת עמדה וגם לא המליץ על המהלך. מנגד, יתר הגורמים בוועדה בה חברים ראש הממשלה, השר כ"ץ והשר אוחנה, עומדים על כך שמדובר בהחלטה שהתקבלה על סמך המלצה של גורמי המקצוע - וממה שהובן, מדובר בחוות דעת מפורטת שנתן השב"כ.
השב"כ, הגורם שאחראי על האבטחה, קבע כי לאור הערכת הסיכונים והעובדה שבנט היה שר ביטחון לתקופה קצרה, אין צורך להחליט כבר עכשיו על אבטחה של שנים וניתן בשלב זה, להסתפק ב-3 חודשים - שלאחריהם תתקיים הערכת מצב נוספת.
השורה התחתונה היא שבקרוב יהיו באופוזיציה שלושה שרי ביטחון לשעבר. שניים עם מאבטחים - ונפתלי בנט אחד שיסתובב עם אותו מידע בטחוני רגיש אבל ללא אבטחה צמודה.
מהשב"כ נמסר בתגובה: "איננו מתייחסים לעמדות מקצועיות המוצגות בדיונים סגורים".
ממשרד ראש הממשלה נמסר בתגובה: "אבטחת סמלי שלטון נמצאת באחריות גורמי הביטחון. ועדת השרים קיבלה את המלצת גורמים הביטחוניים".