האוכל בבסיס הטירונים מחנה 80 ממחיש את מהפכת המזון עליה מדברים בצבא בתקופה אחרונה. מוגשים שם בין השאר אנטיפסטי, פוקצ'ות, לחם דגנים, פסטות ועוד. כתבנו הלך להציץ למטבח של הבסיס הוותיק בצפון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בסיס הטירונים מחנה 80 משרת מעל 2000 חיילים ביום. אחד הטבחים הסביר: "אנחנו רואים את זה כמסעדה. כשחיילים מגיעים – אנחנו רואים אותם כמו הילדים שלנו". חיילת אחרת החמיאה על האוכל במקום: "האמת שאנחנו ממש מבסוטות על האוכל, בחיים לא חשבנו ולא דמיינו".
טבחית אחרת שיתפה מה עומד מאחורי ההשקעה במזון בבסיס הצבאי. "הם במקום שהם במפגש הראשוני שלהם עם הצבא, חשוב שהם ייקחו את זה בצורה הכי חיובית שאפשר".
באחת הפינות של חדר האוכל יש דוכן חומוס עם גרגירים, בשר ואפילו ביצה בצד – אפשר להזמין ולקחת. בפינה אחרת ישנה אף עמדה טבעונית: "הצבא הבין שהאוכלוסייה של הטבעונים הולכת וגדלה. אנחנו רואים פה טופו, פולי סויה, ממולאים, קטניות ושניצל תירס. החיילים הם קודם כל הלקוחות שלנו. אם אתה בעל מסעדה ואין לקוחות, אז המסעדה לא תעבוד ולא תחזיק – אותו הדבר בצבא", סיפר אבישי הטבח.