יום לפני שיכריע בג"ץ בשאלת שילוב נשים בחיל השריון, טען הבוקר (ראשון) סגן (מיל') אפיק שמע - מי שפיקד על הפיילוט שבחן את יכולתן של הלוחמות לשרת בטנקים - כי הנתונים שהעביר למפקדיו שונו וזויפו, זאת על מנת להכשיל את הבדיקה. "ראיתי אותן בעיניים שלי עושות את התרגולות", סיפר בראיון לגלי צה"ל. "אלו לא הזמנים שהצגנו לצה"ל".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מהטענות הקשות של שמע וחבריו, שניהלו את הפיילוט מעורר המחלוקת, עולה כי גורמים בכירים בצבא עיוותו את הנתונים שהועברו אליהם כדי לייצר פער מלאכותי בין יכולות החיילות לחיילים. "הנתונים שהצבא מציג, על פערים כביכול בין לוחמות ללוחמים, הם לא נכונים. לא היו פערים כאלה", קבע שמע. "אני הייתי המפקד בשטח, מפקד הפיילוט, ויחד עם הקצינים שלי פתחנו להן בעצמנו זמנים. ראינו בעיניים שלנו אותן עושות את התרגולות. אלו לא הזמנים שאנחנו הצגנו לצה"ל. איפה שהוא היה שינוי בנתונים שהגיעו".
שמע הסביר כי כשהעלה את טענותיו בפני הדרג הבכיר, נתקל בהסברים לא מספקים: "זה לא היה ברור. התשובה שקיבלתי זה ש'אולי יש אי-דיוקים ונצא להמשך התנסות', למרות שהן עברו את הבוחן כמו כל לוחם. יצאנו לעוד התנסות רק בגלל שמישהו שינה את הנתונים".
גם בבוחן הנוסף שבוצע, הציגו הלוחמות זמנים זהים לזמני הלוחמים. "לשמחתי - מעז יצא מתוק, כי הן עברו עוד בוחן שהוכיח עוד פעם שהן מסוגלות", הסביר שמע.
לאחר פרסום הנתונים שהצביעו על יכולות ירודות של הלוחמות, הודיע צה"ל כי יקיים פיילוט נוסף. "אין שום טעם בניסוי נוסף", טוען שמע. "הפיילוט היה מאוד מקצועי, מאוד מושקע. התוצאות מדברות בעד עצמן - הן יכולות".
בתגובה להאשמות של שמע ושל מפקדים נוספים שיצאו בפומבי נגד הנתונים שפורסמו, הסבירו בצבא כי הטענות נבדקו וכי לא נמצאו להן ראיות. "בניגוד לטענות העולות בפרסום, סיכום פיילוט לוחמות הטנקים נעשה על ידי כלל המפקדים והגורמים הרלוונטים, בצורה מעמיקה ועל סמך שיקולים מקצועיים בלבד", נמסר מדובר צה"ל. "כפי שהוסבר, בסיכום הפיילוט נמצאו פערים בזמן טעינת הפגזים ובפריסת זחל כמו גם במספר תרגולות אחרות. בחלק מהן זמני הביצוע היו ארוכים פי שניים ויותר. עם זאת, הפיילוט הצביע על פוטנציאל לשילוב נשים בטנקים במשימת הגנת הגבולות ועל כן צה"ל ימשיך לשלב הבא בתהליך בחינת שילוב הנשים. נבקש להבהיר כי תרומתן הנשים בצה"ל הייתה ותמשיך להיות משמעותית ביותר. שילוב נשים בצבא בכלל, לרבות פעילות מבצעית, הוא חשוב ומתבקש, זאת בכפוף להכרח בשמירה על דרישות מקצועיות לכל תפקיד".