הקבינט דן היום (ראשון) במשך שעות במצב בעזה - ובמאמצי ההסדרה, כפי שנחשף אמש (שבת) בחדשות סוף השבוע. בתום דיון הקבינט לא פורסמה הודעה על ההסדרה, שזכתה לביקורת מצד משפחות השבויים והנעדרים - אך נמסר כי הוחלט על צעד נוסף נגד הרשות הפלסטינית בשל המימון למחבלים ומשפחותיהם.
בנט נגד בנט: כך תקף בחריפות בעבר את ההסכם עם חמאס
ההסכם המתגבש עם חמאס מוכיח: צעדות השיבה - הצלחה עזתית. אוהד חמו, פרשנות
שרי הקבינט אישרו את הדוח שהציג שר הביטחון נפתלי בנט - דוח שהתריע על סכום של 150 מיליון שקלים שמעבירה הרשות הפלסטינית למחבלים פצועים או הרוגים ("שהידים) ובני משפחותיהם. "בהתאם, יקוזז הסכום מכספי המיסים שמעבירה ישראל לרשות הפלסטינית", נמסר. עד כה הוקפאו כ-650 מיליון שהתכוונה הרשות להעביר לאסירים ולבני משפחותיהם
סגן שר הביטחון אבי דיכטר בירך על המהלך: "הקיזוז מבוצע מכספי המיסים שישראל גובה עבור הרש"פ, על פי החוק שהעברתי בכנסת יחד עם ח"כ אלעזר שטרן. אני מברך את השר בנט על הבאת הדוח לאישור בקבינט.זמן רב מדי אפשרנו לרש"פ לשלם משכורות למחבלים. החגיגה הזו נגמרה עם החוק שהעברנו בכנסת. במלחמה על הגנת אזרחי ישראל, לא יהיו פשרות".
עוד כתב דיכטר: "שמים סוף לתשלום המשכורות למחבלים! כל עוד ברשות הפלסטינית ימשיכו לשלם משכורות למחבלים, נקזז להם מכספי המיסים עד השקל האחרון". בנט הגיב לו: "מברך את סגן שר הביטחון אבי דיכטר ואת ח"כ שטרן ואת שרת המשפטים לשעבר איילת שקד שהעבירו את החוק החשוב הזה, לצד ראש הממשלה וחבריי בקבינט אשר אישרו היום את הפעלתו ביחס לכספי משפחות מחבלים. נמשיך".
הסכם ההסדרה בדרך לאישור? אלו הפרטים שנחשפו
ראש המועצה לביטחון לאומי מאיר בן שבת הציג היום בפני שרי הממשלה את עיקרי הסכם ההסדרה שגובש בתקופה האחרונה בתיווכה של מצרים. המגעים להסדרה תפסו תאוצה בעקבות מסרים שהעביר חמאס לישראל לאחר חיסול בכיר הג'יאהד האסלאמי בהא אבו אל עטה, שיצר הזדמנות לשינוי אסטרטגי ביחסים.
מצידה של ישראל, ההסכם עוסק בהקלות אזרחיות לתושבי הרצועה ובהן הגדלת מספר הסוחרים שנכנסים מעזה בכמה פעימות; הרחבה נוספת של מרחב הדיג; קידום פרויקט הנחת צינור גז והגדלת הסיוע והציוד לבתי חולים. בנוסף, נמצאת על הפרק גם שאלת אישור כניסת פועלים מעזה לישראל, אולם זו נתקלת בהתנגדות מצד השב"כ.
בתמורה להקלות אלה, התחייב החמאס לפעול בצורה מוגברת למנוע את ירי הרקטות, ולצמצם באופן הדרגתי את צעדות השיבה על הגדר עד לעצירתן באופן מוחלט. עם זאת, בצה"ל מעריכים כי יכולתו של חמאס ליישם הבטחות אלה מוגבלת ואין בכוחו לבצען באופן מלא.
משפחתו של הדר גולדין ז"ל, שגופתו מוחזקת בידי חמאס, מתחה ביקורת חריפה על כך שלא נכללה בהסדר. לאה ושמחה גולדין, הוריו של סגן הדר ז"ל, פרסמו הודעה שבה גינו את ההסכם המתגבש עם חמאס: "נתניהו ההתחייב ציבורית ואישית שלא תהיה הסדרה ללא השבת הבנים. אנחנו מצפים ממנו שיעמוד בהתחייבויותיו ששמענו בפעם האחרונה לפני חודש וחצי".
הזוג גולדין הוסיף כי "בשביל שקט מזוייף, הקבינט יחליט היום למכור את ערכי צה"ל ומדינת ישראל. ההסדרה כבר התחילה וישראל לא גבתה שום דבר מחמאס תמורתה. בעזה יש השקעות של מיליארדים, שדרוג של תשתיות המים, החשמל והביוב ובנוסף מוקמים בתי חולים ומפעלים. ממשלת ישראל החליטה לתת פרסים ומתנות לחמאס בלי לדרוש תמורתם דבר".
יו"ר העבודה גשר ח"כ עמיר פרץ, שר הביטחון לשעבר, פנה ליו"ר ועדת החוץ והביטחון ח"כ גבי אשכנזי בדרישה לכנס את ועדת החוץ והביטחון בדחיפות, בנושא הפקרת החיילים והאזרחים בהסכם בנט-נתניהו-חמאס.
במכתבו כתב פרץ: "אבקשך לזמן בדחיפות את מליאת הועדה לדיון בנושא הפקרת חיילינו הדר גולדין ואורון שאול, ואזרחינו אברה מנגיסטו, השאם א-סייד ואברהים אבו רנימה, שבידי חמאס במסגרת הסכם ההסדרה ההולך ונרקם".
עוד הוסיף פרץ: "אנו מתבשרים על התקדמות משמעותית במשא ומתן שמנוהל על ידי ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון בנט עם חמאס בעזה כדי 'להביא להפסקת אש', אך נראה שלמרות הצהרות קודמות רבות הממשלה אינה דורשת את החזרת חילינו ואזרחנו הנמצאים בשבי חמאס".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות