בג"ץ קבע היום (שני) בדעת רוב כי צה"ל רשאי להחזיק זמנית בגופות מחבלים לצורכי משא ומתן עם ארגוני הטרור, זאת במסגרת תקנות ההגנה לשעת חירום. עוד נפסק כי הדין הבינלאומי אינו מסתייג מהחזקת גופות במסגרת עימות מזוין.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ההחלטה, שהתקבלה בהרכב מורחב של שבעה שופטים בראשות נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות, מסמיכה את המפקד הצבאי להורות על קבורה ארעית של גופות מחבלים לצרכי משא ומתן. בכך הפך בית המשפט העליון את פסק הדין שניתן בנושא בדצמבר 2017 על ידי השופט דנציגר.
השופטים קבעו כי הסמכות תקפה בשטחי מדינת ישראל, כולל יהודה ושומרון, וכי אחת ממטרותיה היא הגנה על ביטחון המדינה כחלק מ"חתירה נמשכת ונחושה להשבת חללי וחיילי צה"ל ואזרחי ישראל המוחזקים בידי ארגוני הטרור הביתה".
בית המשפט ציין כי החזקת הגופות כרוכה בפגיעה בכבוד המת ובכבוד משפחתו, ולכן על הצבא להפעילה במגבלות ובאיזונים המתאימים. עוד נפסק כי הדין הבינלאומי אינו מסתייג מהחזקת גופות במסגרת עימות מזוין וכי אין בפרקטיקה זו קושי משפטי.
"פורום בוחרים בחיים" של המשפחות השכולות המלווה על ידי תנועת "אם תרצו" הגיב להחלטה וקרא לממשלה לייצר הרתעה מול ארגוני הטרור: "אבסורד שממשלת ישראל צריכה לחכות למוצא פיהם של שופטי בג"ץ על מנת להפעיל מדיניות ביטחונית בסיסית ונורמטיבית. יחד עם זאת, גם כששופטי בג"ץ מצדדים במדיניותה - על הממשלה לייצר הרתעה אמיתית מול הטרור. החזקת גופות היא כלי מיקוח ראשון מול ארגוני הטרור והרשות הפלסטינית, וגם חלק מההרתעה כנגד המחבלים הבאים".
השר לביטחון פנים גלעד ארדן בירך על החלטת בג"ץ: "ההחלטה מאפשרת לנו להחזיק בגופות מחבלי החמאס כל עוד הוא מחזיק את גופות חיילינו. מחבל בזוי לא ראוי לכבוד - לא בחייו ולא במותו. לא ניתן לדרוש ממדינת ישראל לכבד גופות מחבלי חמאס בעוד ארגוני הטרור מחזיקים בגופות חיילינו".