לקראת תגובה: ישראל העבירה מסר לאיראן ובו היא מזהירה מפני התגובה הצפויה - וגם מפני פעולת תגמול של איראן ותקיפה במתקנים ציבוריים או אזורים אזרחיים, כך דווח היום (שני) בעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הקטארי. המסר הועבר בפגישה בין ראש השב"כ רונן בר לראש המודיעין המצרי עבאס כאמל.

בפגישה, השניים שוחחו גם על האפשרות לקדם עסקה חדשה, על רקע המלחמה בעזה ולבנון. אלא שעל פי הדיווח הפגישה הסתיימה בקושי לגבש הסכם הפסקת אש בעזה בעת הנוכחית. לפי הדיווח, כל האינדיקציות מצביעות על כך שקיפאון במשא ומתן עלול להימשך עד לאחר הבחירות לנשיאות בארה"ב, שיתקיימו ב-5 בנובמבר.

השיחות בין ראש השב"כ לראש המודיעין המצרי התמקדו בעיקר בהסדרי הביטחון בגבול שבין רצועת עזה לצפון חצי האי סיני במסגרת הכנת התנאים, אם תהיה ההזדמנות בעתיד לעסקת חליפין.

רונן בר, ראש השב
ראש השב"כ אותת לאיראן לקראת התגובה הצפויה - והזהיר מפני תגובה מצידה. ארכיון|צילום: פלאש/90

בדווח נכתב כי הצדדים דנו בקהיר על האפשרות של נוכחות כוחות בין-לאומיים או ערביים בציר נצרים שבמרכז רצועת עזה ובציר צלאח א-דין המשתרע לאורך הגבול עם מצרים. בנוסף, דנו בהשתתפות של קהיר בכוחות שיפרסו לאורך הגבול. אולם, מצרים הרשמית עדיין דבקה בעמדתה כי יש לחזור למצב שקדם ל-7 באוקטובר 2023.

לפי העיתון הקטארי, שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, צפוי לקיים ביקור רשמי בקהיר בתוך ימים כדי "לדון בתיקים של החזון המשותף של שתי המדינות לגבי ההתפתחויות האזוריות". במהלך ביקורו, הוא צפוי להיפגש עם מקבילו המצרי, שר החוץ בדר עבד אל-עאטי, עם ראש המודיעין המצרי והנשיא א-סיסי.

קמלה האריס, דונאלד טראמפ (צילום: רויטרס)
דיווח: המו"מ לעסקה יוקפא עד לאחר הבחירות בארצות הברית. קמלה האריס ודונלד טראמפ בעימות, ארכיון|צילום: רויטרס

האפשרות לחידוש המגעים לעסקה מגיעה שבוע לאחר שחודש הקשר בין מנהיג חמאס יחיא סינוואר לבין המתווכות. סינוואר היה מנותק קשר זמן רב, ורק ביום שני שעבר דווח כי הוא בחיים, לאחר שעלתה האפשרות שחוסל באחת התקיפות של ישראל ברצועה.

אתמול פרסמנו לראשונה ב-N12 כי בדיונים במערכת הביטחון על היום שאחרי ברצועה עלתה האפרות שבכיר פתח לשעבר, מוחמד דחלאן, יקבל לידיו את המושכות לשליטה בעזה.

מוחמד דחלאן (צילום: reuters)
מוחמד דחלאן, ארכיון|צילום: reuters

דחלאן, שמשמש כיועצו של נשיא איחוד האמירויות בן זאיד ומתגורר שם ב-12 השנים האחרונות, מיצב עצמו במלחמה כמי שאמון על מפעל הסיוע הגדול שהאמירויות מזרימה לעזה ומנהל קשר עם השחקנים האזוריים. בישראל לא פוסלים את האפשרות שדחלאן יסכים לקבל את ההזדמנות, זאת למרות שבהצהרותיו לתקשורת הוא הכריז על סירובו לקבל או לבצע כל תפקיד ביטחוני, ממשלתי או ביצועי בעזה.