ארצות הברית הציגה לאבו מאזן הצעה לגבי הממשל העתידי ברצועת עזה בהשתתפות הרשות הפלסטינית, אבל לא כפוף לה. אבו מאזן טרם נתן תשובה להצעה, אבל מקורביו אומרים שאין היא לרוחו.
עוזרת שר החוץ האמריקני לענייני המזרח התיכון, ברברה ליף, הגישה, במה שקרוי בלשון הדיפלומטית "לא נייר", לאבו מאזן בפגישתם ברמאללה, ובו ההצעות של הממשל האמריקני לגבי תכנון עתידה של רצועת עזה. העיקר בהצעה זו הוא הקמת "משלחת בין-לאומית זמנית" לתקופה מוגבלת, שתוזמן בידי הרשות הפלסטינית לקחת לידיה את הניהול של רצועת עזה.
המסמך נחשף
הקמת מנהל אזרחי: בסיוע הרשות הפלסטינית, המדינות המשתתפות יתמכו במאמצים להקמת מנהל אזרחי בעזה, וסידורי ביטחון ושיקום מוקדם לרצועה במשך תקופת הביניים.
מועצה מבצעת: השותפים, יחד עם הרשות הפלסטינית, יקימו מועצה מבצעת למשימת המעבר. היא תכלול נציגים פלסטינים, כולל מעזה.
רפורמות של הרשות הפלסטינית: הרשות תמשיך לבצע רפורמות קונקרטיות ובניית מוסדות.
החזרת חלק ממיניסטריונים של הרשות הפלסטינית: לרבות מים, בנקים, אנרגיה, סחר ואספת משאבים לבתי חולים.
כוח ביטחון פלסטיני חדש: המדינות השותפות יאמנו ויחמשו כוחות ביטחון פלסטיניים חדשים - שלא קשורים לחמאס. כוחות הביטחון של הרשות הפלסטינית יקבלו את האחריות לשמירת החוק והסדר בעזה ובהמשך יקבלו אחריות ביטחונית מלאה על הרצועה.
סיוע לרשות הפלסטינית: הרשות תיקח לידיה את ניהול המשרדים שהיו בידי חמאס, לרבות במחוזות של רצועת עזה.
כוח רב-לאומי זמני: המדינות השותפות יקימו כוח רב-לאומי זמני, בשיתוף הרשות הפלסטינית, שיכלול שותפים אזוריים ובין-לאומיים מרכזיים. המטרה: ביטחון גבולות, והבטחת אספקה של סיוע הומניטרי.
נסיגת צה"ל: תבוצע נסיגה מדורגת של צה"ל מרצועת עזה, ככל שהממשל הזמני יקבל אחריות למשימות השונות.
מימון: המדינות השותפות, כולל ארצות-הברית, יסייעו במימון המשימות הנדרשות להקמת הממשל הזמני. הסכום יתרכז בקרן ייעודית. המימון לשיקום הרצועה יועבר באמצעות הרשות הפלסטינית.
העברת הכנסות ממיסים: ישראל תעביר הכנסות ממיסים או מכס לרשות הפלסטינית, כולל לקרן הייעודית עבור הרצועה.
ועידה בין-לאומית: המדינות השותפות יכנסו ועידה בין-לאומית כדי לספק תמיכה כספית ופוליטית חזקה למשימת המעבר.
תמיכה תקציבית: כווית, קטאר, ערב הסעודית ואיחוד האמירויות הערביות יעבירו סיוע חודשי כדי לספק לרשות הפלסטינית ברמאללה תמיכה תקציבית ישירה וקבועה במהלך תקופת המעבר ולתמוך במאמצי הרפורמה שלה.
שותפות עם האו"ם: הממשל הזמני יפעל בשותפות עם האומות המאוחדות על ידי הקלת ותמיכה בתפקיד האומות המאוחדות וסוכנויותיה ברצועת עזה, להרחבת היקף הסיוע ההומניטרי. הסוכנויות לא יעבדו בשום קשר עם חמאס או גורם טרור אחר.
מחויבות ישראל: ישראל תתחייב להימנע מנקיטת פעולות בגדה המערבית שיפריעו או יסכנו השגת פתרון צודק, מקיף, מציאותי ובר קיימה לסכסוך הישראלי-פלסטיני. במפורש: ישראל צריכה לקיים את מלפי הסכמי שארם ועקבה, ולאשרר את מחויבותה לסטטוס קוו בהר הבית.
איחוד הגדה המערבית ורצועת עזה: המדינות השותפות יפרסמו הצהרת כוונות הכוללת התחייבות לתמוך באיחוד הגדה המערבית ורצועת עזה תחת ממשלה אחת, מנגנון ביטחון אחד ומרחב משפטי אחד, כצעד ראשון לקראת הקמת מדינה פלסטינית עצמאית וריבונית.
החלטת מועצת הביטחון של האו"ם: המדינות השותפות יבקשו, בתיאום עם ישראל, החלטה של מועצת הביטחון של האו"ם כדי לבסס את ההסדרים המפורטים במסמך, כולל הקמת המשימה בתמיכת הרשות הפלסטינית ויעדיה.