ביום שישי האחרון, זמן קצר לאחר מתקפת הביפרים הרחבה שמיוחסת לישראל, ולאחר שורת סיכולים מוצלחים, הועברו לדרגי הביטחון הנחיות חד-משמעיות: להרגיע את המצב, לסגת לאחור ולהסתפק בהצלחות שהושגו. המטרה הייתה להעביר מסר ברור לנסראללה, אך להבהיר כי ישראל אינה מעוניינת בהסלמה נוספת בשלב זה.

בתוך מערכת הביטחון החלה להתגבש תפיסה שונה לחלוטין. מספר גורמים בכירים הדגישו כי הם מזהים הזדמנות יוצאת דופן שאסור להחמיץ, ודווקא בעיתוי הזה, כשחיזבאללה מצוי בלחץ ומתמודד עם פגיעות רבות - על ישראל לנצל את המצב ולהכות בו בחוזקה.

חיסול איברהים עקיל (צילום: AFP)
חיסול איבראהים עקיל|צילום: AFP

באותו יום התקבל מידע מודיעיני מהימן, לפיו איבראהים עקיל, ראש מערך המבצעים של חיזבאללה, נמצא בדאחיה בביירות, יחד עם מספר מפקדים בכירים נוספים של הארגון. "זה עכשיו או לעולם לא", אמר גורם בכיר, כשהוא רומז לכך שהארגון הלבנוני נמצא במצב פגיע לאחר מתקפה נרחבת וסיכולים כואבים. אותו גורם הסביר כי היכולת לפגוע ישירות באישיות מרכזית בארגון חיזבאללה, כמו גם בפעילות המבצעית שלו, היא נדירה - והפוטנציאל שלה להשפיע על הארגון ועל המשך המלחמה עשוי להיות מכריע.

בקשה דחופה הוגשה לאישור ביצוע פעולה צבאית ממוקדת נגד עקיל והמפקדים הנוספים. עם זאת, הסיכוי שהבקשה תאושר היה נמוך מאוד. גורמים צבאיים וביטחוניים העריכו כי בשל מספר שיקולים מדיניים וביטחוניים רחבים, לא יינתן אישור לבצע תקיפה כה משמעותית בעומק לבנון.

אחמד מחמוד ווהבי ואיברהים עקיל שחוסלו בלבנון
אחמד מחמוד ווהבי ואיברהים עקיל שחוסלו בדאחיה

באותם רגעים המידע הועבר לרמטכ"ל, ששהה באותו הזמן בצפון הארץ. לאחר קבלת מלוא הפרטים והערכת הסיכון, הרמטכ"ל החליט לאשר את הפעולה המבצעית, שעלתה לאישור שר הביטחון ומשם לראש הממשלה נתניהו שנתן את האישור סופי.

שעות ספורות לאחר קבלת האישור, מטוסי חיל האוויר יצאו לדרך והקריסו את הבניין על עקיל ושאר מפקדי חיזבאללה ששהו מתחת לאדמה בבניין בדאחיה בביירות.

גורם ביטחוני בכיר שהיה מעורב בהכנות ובביצוע הפעולה הדגיש: "אסור לעצור. בפנינו הזדמנות חד-פעמית לנטרל את חיזבאללה מיכולות שנאספו במשך שנים. לא פחות חשוב, זה יקרב אותנו לסוף המלחמה. צריך לפעול בכל הכוח ועכשיו".