שעות אחרי כניסתו לתוקף של הסכם הפסקת האש, וברקע החשש שהעניינים עלולים להתלקח בכל רגע, הערב (רביעי) נודע כי צה"ל סיכל לפני מספר שבועות ניסיון של חיזבאללה לפתח נשק כימי בשטח לבנון. על פי ההערכות, הנשק הכימי היה מיועד לשימוש כוח רדואן במקרה של חדירה לשטח ישראל. למרות שמדובר בניסיון ראשוני, ישראל ממשיכה לעקוב אחר התפתחות האיום.
במקביל, בפעולת "מהלומת הסיום" של המערכה בצפון, תקף צה"ל בלילה האחרון מפעל תת-קרקעי לייצור טילי קרקע-קרקע באזור בעלבכ. כפי שפרסמנו הבוקר לראשונה ב-N12, במהלך התקיפה הוטלו למעלה ממאה פצצות על המתחם, וההערכה היא שכמאה פעילי חיזבאללה נהרגו.
עם כניסת הפסקת האש לתוקף, נרשמו היום מספר הפרות מצד אזרחים לבנונים ופעילי חיזבאללה שניסו להיכנס לדרום לבנון, טרם פריסת צבא לבנון באזור. בתגובה, צה"ל ביצע ירי הרחקה וירי מדויק שהביא לפציעת חלק מהמפרים. בנוסף, נלכדו ארבעה פעילי חיזבאללה באחד הכפרים והם נחקרים כעת בישראל.
צה"ל נערך להגיב על כל הפרה של ההסכם, גם במחיר של כניסה למספר ימי לחימה, במטרה למנוע התחמשות מחודשת של הארגון.
על פי גורמי ביטחון, היקף התקיפות הישראליות בביירות ובדאחייה היה גדול פי שניים מאשר במלחמת לבנון השנייה, כאשר כמעט כל תשתית חיזבאללה במרחב נפגעה. במסגרת המערכה, הותקפו גם מעברים בגבול סוריה-לבנון, צעד שנועד להקשות על התעצמות מחודשת של הארגון.
במקביל לתקיפת מפעל הטילים המדויקים, שנמשכה ארבע וחצי שעות וכללה פעילות קרקעית ותת-קרקעית, הותקפה גם מפקדת אויב סמוכה. מקורות צבאיים מציינים כי מדובר בפגיעה משמעותית בתשתית אסטרטגית של חיזבאללה.
במהלך הלחימה נגד חיזבאללה תקפה ישראל למעלה מ-330 מטרות שונות, כולל מוסדות פיננסיים של הארגון. בין ההישגים המבצעיים נרשם חיסול בכיר משמעותי ביחידה 127 של חיזבאללה, האחראי על מערך הכטב"מים של הארגון.
במערכת הביטחון מבהירים כי על אף הפסקת האש, המערכה טרם הסתיימה. המפתח להצלחת ההסכם, הם אומרים, טמון ביכולת האכיפה הישראלית וכן בנכונות לחזור ללחימה מלאה במידת הצורך. צה"ל נערך לאפשרות זו ושומר על כוחות התקפיים בגזרה הצפונית.