שר הביטחון ישראל כ"ץ שוחח הערב (רביעי) עם מזכיר ההגנה של ארה"ב לויד אוסטין, עדכן אותו בנוגע למשא ומתן לשחרור החטופים והצהיר: "יש סיכוי כרגע לעסקה חדשה, בתקווה לשחרור כל החטופים - כולל בעלי האזרחות האמריקנית".

בהמשך שיחתם, השר כ"ץ התייחס למצב בסוריה והדגיש בפני המזכיר אוסטין כי מתוך שיקולי ביטחון, הנחה יחד עם רה"מ, את צה"ל לכבוש נקודות שולטות באזור החיץ בסוריה. כמו כן, שוחח איתו על התקיפות של צה"ל בסוריה, שבוצעו לאור הסכנה שנשק אסטרטגי יופנה בעתיד נגד מדינת ישראל.

לויד אוסטין, ישראל כ
לויד אוסטין, ישראל כ"ץ|צילום: יונתן זינדל, רויטרס, פלאש 90

בנוסף, דנו על המשך האכיפה בלבנון ושר הביטחון ציין כי מדיניות אפס הסובלנות כלפי הפרות - תימשך. כמו כן, בשל הסכנה שנשקפת מאיראן ומשלוחיה, סיכמו כ"ץ ואוסטין לשתף פעולה כדי למנוע ניסיונות של הברחת נשק מאיראן ללבנון, דרך סוריה.

בסוכנות הידיעות רויטרס דווח שאוסטין הדגיש בפני כ"ץ את חשיבות ההתייעצויות הקרובות בנוגע למתרחש בסוריה לאחר שמשטר אסד קרס. בפנטגון אמרו שבשיחתם, הסביר אוסטין לשר הביטחון הישראלי שעמדת ארצות הברית בנושא סוריה היא תמיכה ב"מעבר פוליטי שקט".

בעיתון אל-אח'באר הלבנוני דיווחו הבוקר כי במהלך הביקור של המשלחת הישראלית בקהיר אתמול, שכללה את ראש השב"כ רונן בר והרמטכ"ל הרצי הלוי, הועברה רשימה של 30 חטופים שעומדים בתנאים הראשוניים לשחרור בשלב הראשון, בתמורה ל-60 יום של הפסקת אש. לפי הדיווח, מדובר במבוגרים (מעל 50), ובנזקקים לטיפול רפואי.

הבכירים המצרים דנו עם המשלחת הישראלית גם בציר פילדלפי וההיערכות האפשרית לקראת הפסקת האש, כך לפי הדיווח. כמו כן, ידרש הידוק שליטה על ציר פילדלפי בתיאום עם מצרים כדי למנוע הברחת אמל"ח לרצועה. בזמן הפסקת האש, ישראל תימנע מלבצע פעולות ברצועה, וחמאס יתחייב שלא לתקוף את כוחות צה"ל שישארו בעזה.

העברת החטופים מידי החמאס לצלב האדום
העברת החטופים מידי החמאס לצלב האדום

לפי הדיווח, המתווה קובע כי יהיה שחרור של חטוף ישראלי כל יומיים ומתן תרופות וטיפולים לחלק מהחטופים, בתמורה לשחרור של עשרות אסירים פלסטינים והכנסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה, בתנאי שהחיילים ישוחררו בשלב מאוחר יותר של ההסכם. בישראל מנסים להגדיל את מספר החטופים שישוחררו בתמורה להגדלת הסיוע שיוכנס.

נטען כי ישראל הביעה "הסכמה ראשונית" להחזרת מעבר רפיח לפעילות ולהשאירו במיקומו, ובלבד שהוא ינוהל בידי הרשות הפלסטינית ולא בידי חמאס, ושהעבודה תתבצע בהתאם להנחיות למנגנון בקרה ישראלי על תנועת המעבר משני הצדדים. צוין כי בימים הראשונים תתאפשר יציאה של הזרים שנותרו בעזה ולמקרים רפואיים דחופים.