החורף בשיאו ועל מדפי המרכולים עדיין ניתן למצוא שפע של אבוקדו. מבחינה בוטנית הוא נחשב פרי, אף שאינו מתוק. אם אתם חוששים מהשומן שהוא מכיל, חשוב שתדעו כי מדובר באחד המזונות המזינים והטובים ביותר לגוף, והוא אף מתאים לשומרי המשקל. יש לו אין-ספור יתרונות- הנה כמה מהעיקריים.

בריא ללב

אבוקדו הוא מקור נהדר לשומנים בריאים. הוא עשיר בשומן חד בלתי רווי, שחיוני במיוחד לבריאות הלב.

מאזן את רמות כולסטרול ומחזק את המערכת החיסונית

הוא עשיר בוויטמין E - נוגד חמצון רב-עוצמה התורם לחיזור מערכת החיסון. בזכות ויטמין זה הכולסטרול הרע מתחמצן פחות, מה שתורם למניעת שקיעתו בכלי הדם. בנוסף האבוקדו מכיל פיטוסטרולים – רכיבים שמפחיתים את ספיגת הכולסטרול.

מאזן את לחץ הדם

אבוקדו עשיר במינרלים כמו אשלגן ומגנזיום שחיוניים להפחתת לחץ הדם ותורמים לבריאות הלב.

אבוקדו (צילום: Dream79, Sutterstock)
אבוקדו אחד ביום יחולל שינוי משמעותי|צילום: Dream79, Sutterstock

תורם במניעת עצירות

האבוקדו עשיר בסיבים אשר מסייעים לעיכול בריא ותורמים למניעת עצירות והפרעות אחרות במערכת העיכול. הסיבים התזונתיים תורמים לתחושת שובע ממושכת ולכן גם שומרי המשקל יוכלו לשלבו בתפריט. 

בריא לעיניים

אבוקדו מכיל לוטאין וזאקסנטין, נוגדי חמצון חשובים לבריאות העיניים. צריכה קבועה שלו תפחית את הסיכוי לניוון העין ולמחלות עיניים כגון קטרקט.

 

מה יקרה לגוף שלכם אם תאכלו אבוקדו אחד ביום?

מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Current Developments in Nutrition מטעם אוניברסיטת פן סטייט, בדק כיצד צריכה של אבוקדו אחד ביום יכולה לסייע בשיפור איכות התזונה היומית וכך לסייע בהפחתת סיכון למחלות רבות. החוקרים ערכו ראיונות טלפוניים עם המשתתפים לפני תחילת המחקר ובנקודות שונות במהלכו, כדי להעריך את הצריכה התזונתית שלהם במהלך 24 השעות האחרונות. הם השתמשו ב"מדד אכילה בריאה", כדי להעריך עד כמה אכילת אבוקדו משפרת את איכות התזונה היומית.

במחקר, שערך 26 שבועות, השתתפו כאלף משתתפים שחולקו לשתי קבוצות. קבוצה אחת המשיכה לדבוק בתזונה הרגילה שלה, אך הגבילה את צריכת האבוקדו, והקבוצה השנייה הוסיפה אבוקדו אחד ביום לתפריט היומי.

מסקנת החוקרים הייתה כי משתתפים שאכלו אבוקדו מדי יום עמדו טוב יותר בהנחיות התזונה והצליחו לשפר את איכות התזונה שלהם. קבוצת המחקר שהוסיפה שאבוקדו לתפריט, החליפה את צריכת המזונות המעובדים עתירי הנתרן, כמו חטיפים למשל, באבוקדו. שיפור איכות תזונה כללית תורמת להפחתת הסיכוי למחלות לב, לסוכרת מסוג 2 ולמחלת כליות.

החוקרים ציינו שהתוספת הקטנה לכאורה השפיעה על הרכב התפריט כולו, ושיפרה באופן משמעותי את ערכיו התזונתיים. הם אף ציינו כי כי אכילת אבוקדו אחד ליום יכולה לתרום לאריכות חיים.

 

הכותבת: ענבל מרקוביץ וימן, דיאטנית קלינית אסותא מרכזים רפואיים