אם גם אתם ממהרים לשלוף את השוקולד מהמגרה לאחרונה – אנחנו לא מאשימים אתכם. המתח והחרדה שמציפים את כולנו בשנה האחרונה גורמת לנו לחפש נחמות מתוקות בדמות שוקולדים, עוגות ושאר דברי מתיקה.

אם נראה לכם שהמצב יצא משליטה, כדאי שתאמצו את הטיפים הבאים. הם יעזרו לכם להתמודד עם הדחף הבלתי נשלט למתוק.

היערכות מוקדמת ושגרה תזונתית קבועה

שמירה על שגרה תזונתית מסודרת הכוללת ארוחות קבועות ומאוזנות לאורך היום והימנעות מ"מרווחים גדולים" תמנע ״רגעי חולשה״ ותצמצם את הסיכוי לבחור בנשנושים מתוקים באופן לא מתוכנן. ארוחות מסודרות שומרות על רמות אנרגיה יציבות ומאפשרות לכם לשלוט טוב יותר בהחלטות התזונתיות שלכם.

אישה אוכלת גלידה (אילוסטרציה:  B-D-S Piotr Marcinski, shutterstock)
במקום גלידה - נסו לחפש תחליף בריא |אילוסטרציה: B-D-S Piotr Marcinski, shutterstock

צמצמו את הגישה למתוקים בבית
רחוק מהעין רחוק מהפה: השתדלו להחזיק כמה שפחות ממתקים בבית, ושמרו אותם למקרים מיוחדים כמו בעת אירוח. אם נשארו לכם כמויות גדולות, הציעו לחברים או הביאו למשרד ביום למחרת. כך, ברגעי רעב או חשק, יהיה לכם קל יותר לבחור בחלופות בריאות שנמצאות בהישג יד (דלגו סעיף כדי להבין על מה אנחנו מדברים).

בחרו בחלופות מתוקות ובריאות יותר

מי אמר שמתוק חייב להיות לא בריא? במקום עוגיות או שוקולד, נסו להכין בבית חטיפי תמרים עם אגוזים, ליהנות משייק פירות טבעי, או לבחור בדגני בוקר או גרנולה בריאה בתוספת יוגורט ליד. החלופות הללו יספקו את הצורך במתוק בלי לפגוע בתפריט שלכם ויעניקו לכם ערכים תזונתיים חשובים. אחד הכללים החשובים הוא לבחון את רשימת הרכיבים המצוינת על גבי המוצר. אם הרשימה ארוכה והרכיב הראשון שבה הוא סוכר או שמן – כדאי לוותר מראש. הרשת מלאה במתכונים קלים לחטיפי בריאות שניתן להכין בבית בקלות, וליהנות מהם בלי רגשות אשם. במידה כמובן.

אל תתנו לעצמכם להגיע לרעב קיצוני
כשהרעב מתגבר, היכולת לקבל החלטות נכונות פוחתת, והמוח מחפש משהו שיספק לו תחושת סיפוק והנאה – ומתוק הוא התשובה הקלה ביותר. כדי למנוע את זה, הקפידו על אכילה תדירה לאורך היום והימנעו מרעב קיצוני. אפילו נשנוש קטן, כמו פרי או יוגורט, יסייעו לכם לשמור על איזון וימנעו את הדחף למתוקים.

איך להגמל מאכילה רגשית (צילום: Dragana Gordic, shutterstock)
כן, עוגה היא דבר מנחם, אבל אפשר להתמודד עם זה|צילום: Dragana Gordic, shutterstock

נוזלים במקום מתוק
בפעם הבאה שתוקף אתכם החשק למתוק, עצרו לרגע ונסו קודם לשתות כוס מים או משקה ללא סוכר. לעיתים קרובות, הגוף מאותת לנו תחושת על צמא, אבל בפועל אנחנו מפרשים זאת כרעב או כדחף למתוק. לא רק ששתייה מספקת עשויה להפחית את החשק למתוק, היא גם תסייע לשמור על אנרגיה יציבה לאורך היום. אפשרות נוספת היא לשתות תה ירוק או מים עם מקל קינמון – שניהם מסייעים לשמירה על איזון ברמות הסוכר ולהפחתת הדחף לנשנושים מתוקים לאורך זמן​.

 

הכותב הוא זיו זפרני דיאטן קליני וספורט