פצועים לצד רוצחים: לצד אלפי פצועי מתקפת הטרור וירי הרקטות, מתברר שבבתי חולים ברחבי הארץ אושפזו מחבלי החמאס שנפצעו ונשארו בחיים. הדבר נעשה בניגוד לעמדת משרד הבריאות, שדורש שהמחבלים הפצועים יפונו למתקן ייעודי בסיוע שירות בתי הסוהר. בעקבות הפרסום הגיעו עשרות פעילים של "לה פמיליה" למיון בשיבא, חוללו מהומה וניסו להיכנס למיון בכוח תוך עימות עם המאבטחים. במשטרה ביצעו מעצרים של מתפרעים לאחר שסירבו להתפנות.
שר הבריאות משה ארבל שיגר מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ובו דרש שיופסק לאלתר את אשפוז המחבלים בבתי החולים הציבוריים. לטענת בכירים במערכת הבריאות, משרד הביטחון דורש ממשרד הבריאות שיטפל במחבלים - ולכן ביקש השר ארבל מראש הממשלה לטפל בסוגיה.
לצד הרגשות העזים שמעוררות התמונות של אשפוז קורבנות ורוצחיהם זה לצד זה, אנשי הביטחון בבתי החולים חוששים מפעולות נקמה. ל-N12 נודע כי קצין הביטחון של משרד הבריאות הזהיר את מנהלי בתי החולים מכוונת ישראלים לפגוע במחבלים בבתי החולים וקרא להם שיפנו למשטרה במקרה של הפרות סדר.
באחד מבתי החולים תיארו אזרחים מראה של אמבולנס של חיל הרפואה, מלווה באבטחה כבדה, מגיע לפתח המוסד הרפואי – וחיילים מכניסים את המחבל הפצוע. בבית חולים אחר הביעו אזרחים שגילו מי מאושפז במקום את זעמם וקיללו.
גורמים בכירים במשרד הבריאות זועמים גם הם על המצב. "זו החלטה אומללה ובלתי סבירה", אמרו ל-N12. "זה אולי נסבל בשגרה, אבל לחלוטין לא מתקבל על הדעת בנסיבות הנוכחיות".
בעקבות הדיווחים אמר שר הבריאות משה ארבל כי "מנכ"ל משרד הבריאות שוחח עם מנכ"ל משרד הביטחון כדי להיערך לטיפול במחבלים במתקני השב"ס במקום בבתי החולים, לפי המדיניות. השיח עדיין מתקיים בין המשרדים, ויש תקווה לפריצת דרך בהקדם".
ממשרד הביטחון נמסר: "משרד הביטחון פועל במתכונת חירום ומעמיד את כל יכולותיו לתמיכה בצורכי צה"ל במלחמה. כל המערך הרפואי של צה"ל מגויס לתמוך בלוחמים בחזית ולהציל את חייהם. המשרד אינו מגלגל אחריות לשום גורם. הוא פועל בשיתוף פעולה מלא עם כלל משרדי הממשלה, תוך מימוש אחריותו וסיוע הדדי במשימות השונות. מצופה שכך יפעלו כלל הגופים. מעבר לכך, לא נתייחס לטענות של גורמים עלומים בזמן לחימה".