טרנד הרול-אפס שהציף את הרשת בזכות ממתק אחד שעוטף גלידה, הביא לעשרות הודעות על חוסרים וגם להברחה גדולה שנתפסה במכס בנתב"ג. אחרי שבתקופה האחרונה המחיר של החטיף עלה מאוד, ונראה כי הטירוף מסרב לעצור, משרד הבריאות נכנס לאירוע היום (רביעי) ופרסם אזהרה: "הממתק שמשגע את טיקטוק - לא בריא ולא מומלץ". 

בעמוד הפייסבוק של המשרד, פורסמה רשומה ובה פורטה רשימת המרכיבים של חטיף הרול-אפס שמשגע את הילדים. בין השאר נכתב: "לפני שמצטרפים לטרנד ומשלמים מחירים מופרכים, כדאי שנכיר את המרכיבים שהוא מכיל".

"גלוקוז, סירופ תירס וסירופ תירס מיובש הם כולם סוכר - המון סוכר ומסוגים שונים, נכתב בעמוד משרד הבריאות. "צריכת סוכר נמצאה קשורה בעלייה במשקל. אל צריכת סוכר מיוחסות מגוון תחלואות נלוות כגון מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, סוכרת מסוג 2, כבד שומני, סרטן, עששת ועוד. בנוסף, כל הסוכרים עלולים להחמיר תסמינים של ADHD ולהשפיע על דפוס התזונה ובחירת מזונות".

"עקב כך, כבר ב-2015 ההמלצות התזונתיות לציבור מטעם גופים ממשלתיים וארגוני בריאות רבים כללו הפחתה של ממש בצריכת סוכר", הוסיפו במשרד הבריאות. עוד נכתב כי "שמן דקלים ושומן שעבר הידרוגנציה, מכילים רמות גבוהות של שומנים רוויים המעלים את הכולסטרול הרע ואת הסיכון למחלות לב וכלי הדם".



"זאת בנוסף לבירוא היערות לצורך הפקת השמן, שזו השפעה שלילית עצומה על הסביבה", הוסיפו במשרד הבריאות, וציינו כי הממתק מכיל גם "חומרי טעם וריח טבעיים ומלאכותיים המקנים פרופיל טעמים לא טבעי שעלול להשפיע על דפוס אכילה, בחירת מזונות ותחושות רעב ושובע". 

כהמלצה לציבור ביקשו להבהיר במשרד הבריאות: "זכרו - זה שזה מצטלם טוב, מעורר באזז ושיח ברשת - לא אומר שזה בריא לכם ולילדים שלכם". בתגובות על הרשומה, צירפו במשרד הבריאות קישור ל"רול בריא הרבה יותר" - מתכון לרול מלפפון.

ד"ר נסרין אל-עתאמין, מומחית ברפואת ילדים במכבי שירותי בריאות במחוז הדרום, אמרה ל-N12 על הטרנד: "ממתקי הרול-אפס הפופולריים ודומיהם מכילים כמויות אדירות של סוכר ומרכיבים נוספים שמזיקים לבריאות. בראש ובראשונה הגלוקוז והשומן הרווי, במיוחד אצל ילדים, יכולים לגרום להשמנת יתר, בעיות בשיניים כמו עששת ואולי הדבר שפחות מכירים אבל חשוב מאוד – ילדים עם הפרעות קשב וריכוז חשופים להחמרה אמיתית במצב". 

"בנוסף, ילדים שמכניסים את הרול-אפס לתפריט חשופים יותר לבעיות כרוניות בעתיד כמו מחלות לב, דם וכבד", הוסיפה ד"ר אל-עתאמין. "לכן עלינו להקפיד ולהישמר בתזונה שלנו מפני מזון שמכיל כולסטרול גבוה ושומן רווי, לצרוך תזונה בריאה ולהיצמד להוראות משרד הבריאות, והדרך הקלה לעשות את זה היא לשים לב לסימון על גבי המוצרים שיש בהם שומן רווי וסוכר גבוה (הסימונים האדומים)."