פרסום ראשון: מסתמן שמשרד הבריאות תומך במסקנות אסותא - וימליץ שלא להמשיך לבצע בדיקות גנטיות לזוגות נוספים, כך פורסם הערב (חמישי) ב"תוכנית חיסכון". משיחות שקיימנו עם גורמים שמעורים בנושא, נמסר לנו שיש כיום כ-16 זוגות בסבירות בינונית שאחד מהם הוריה הגנטיים של התינוקת ועוד כ-20 זוגות - בסבירות נמוכה.
כמו כן, ייתכן מאוד כי נעשתה החלפה כפולה, כלומר - העובר של היולדת ובן זוגה הוחזר לאישה אחרת והיא נושאת אותו בבטנה ובמקביל - היא האם הגנטית של אותה תינוקת שנולדה אתמול.
לפי המידע שקיים כעת, משרד הבריאות צפוי ככל הנראה שלא להחליט לסגור את המחלקה לגמרי, אלא לצמצם את הפעילות באופן משמעותי בכך שמטופלות שיש להן עוברים מוקפאים בבית החולים ואמורות לחזור לקבל טיפולי הפריה - יצטרכו לעבור לבית חולים אחר. בנוסף, במשרד הבריאות יחליטו האם יש להשעות את העובדים או לבטל את הרישיון של אחד מבכירי המחלקה שאחראים לאותו מחדל, והמסקנות הסופיות יוגשו בימים הקרובים.
במקביל, כ-900 מטופלות ומטופלים חתמו על עצומה לביצוע בדיקות גנטיות בתינוקת שנולדה זה עתה, ולא לוותר על בירור זהות הוריה הביולוגיים.
לאחר שפורסם כי ייתכן שלעולם לא תיוודע זהות הוריה הגנטיים של התינוקת מפרשת העוברית, המטופלות צפויות להיעזר בייעוץ משפטי כדי שבית החולים ובית המשפט יסכימו לבצע בדיקות גנטיות. "מטופלות הפוריות רוצות תשובות" – הגיבה א', אחת המטופלות שייתכן והיא האם הביולוגית, שמיאנה לבית החולים.
"משרד הבריאות, איפה הייתם לפקח שלא יהיו טעויות כאלה? על מי נסמוך עכשיו?", הוסיפה א'. "אנחנו דורשות ועדת חקירה! דורשות שתימצא האם של התינוקת כי זו יכולה להיות כל אחת מאיתנו. אנחנו לא מעוניינות 'לתרום' את הילדים שלנו! אנחנו רוצות אותם כאן איתנו".
מאסותא ראשון לציון נמסר בתגובה: "ענינו בשבועות האחרונים למאות מטופלות באמצעות הרופאים המלווים וצוותי אסותא, ואנחנו קוראים לכל מי שחוששת - לפנות אלינו. בימים הקרובים, כשתתקבל עמדת משרד הבריאות בנוגע להמלצות שהוצגו אמש, אסותא תבצע פניה ישירה למטופלות הרלוונטיות".