ק' בת ה-9 וי' בת ה-7 נולדו עם נגיף הפטיטיס C. את המחלה הלא פשוטה שפוגעת בכבד, קיבלו שתיהן מאימותיהן אשר היו חולות כרוניות בהפטיטיס C במשך שנים רבות. הודות למהפכה הטיפולית שהתאפשרה בשנים האחרונות, שתי האימהות החלימו מהמחלה, אך הילדות עדיין חיות תחת צל הסיבוכים האפשריים וההשלכות על בריאותן. בימים הקרובים אמורה ק' להתחיל בטיפול תרופתי חדש, מאושר FDA לילדים מעל גיל 3, הצפוי לרפא אותה לחלוטין מהפטיטיס בתוך מספר שבועות.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
הטיפול, אשר נכנס לשגרת הטיפולים בארה"ב לפני כשנה, אך טרם נכנס לסל הטיפולים הישראלי, אושר לשימוש עבור ק' באישור מיוחד. עד סוף החודש, גם י' צפויה להתחיל את הטיפול ובכך יהפכו לילדות הישראליות הראשונות שיטופלו בתרופות החדשות.
"ממש כמו המקרה במבוגרים, מדובר פה במהפכה טיפולית לילדים החיים עם הנגיף", מסביר פרופ' ארנון רונן, מנהל תחום מחלות כבד בילדים בבי"ח "רות" לילדים ברמב"ם, "בארה"ב התרופות אושרו בשלבים וכיום הן ניתנות לילדים מתחת לגיל 12, עם תוצאות מצוינות, כמעט ללא תופעות לוואי ובפרק זמן קצר יחסית. פה ביקשנו את מתן התרופות למטופלות שלנו באישור מיוחד ואני מקווה שהתרופות יכנסו לשגרת הטיפולים כבר בזמן הקרוב. אין סיבה שילדים יחיו עם נגיף העלול לפגוע בבריאותם ובאיכות חייהם כשיש תרופות כל כך יעילות", מסכם פרופ' ארנון אשר שימש כיו"ר וועדת המחקר בחברה האמריקאית להשתלות כבד בילדים.
הפטיטיס C: המחלה השקטה שעשויה להפוך לקטלנית
אחוזי ההחלמה עומדים על כ-95%
התרופות החדשות epclusa ו-Mavyret יעילות לטיפול בכל סוגי הגנוטיפים של נגיף ההפטיטיס C, זאת להבדיל מתרופות אחרות הקיימות בשוק ומיועדות לטיפול בגנוטיפים ספציפיים.
חידוש נוסף הוא שיטת הטיפול, הנעשית דרך הפה, שלא כמו התרופות הקיימות הניתנות בהזרקה למטופלים מתחת לגיל 12. משך הטיפול אף הוא התקצר מחודשים ארוכים לשמונה עד 12 שבועות בלבד ועם תופעות לוואי קלות מאוד למטופלים. על פי נתוני הטיפול בארה"ב, אחוזי ההחלמה מהנגיף, לאחר שימוש בתרופות הללו, הם גבוהים ועומדים על כ-95%.