מחריפים את המאבק: כ-200 מתמחים מ-22 מחלקות שונות מבתי חולים בכל רחבי הארץ, הגישו בצוהריים (חמישי) מכתבי התפטרות. "אנשים עוזבים כי רע להם והמחיר הוא כבד מנשוא, המצב בלתי נסבל. יש אפשרויות אחרות שפויות יותר", אמרה ד"ר ריי ביטון, יו"ר ארגון "מרשם", במסיבת עיתונאים.
לדברי ד"ר ביטון סך הכל ישנם כ-600 מתמחים וסטאז'רים שחתמו על מכתבי התפטרות, אבל בשלב הראשון הם יבצעו תהליך התפטרות מדורג ורק כ-200 מתמחים התפטרו היום. ביטון הפנתה אצבע מאשימה למשרד הבריאות: "אתם במו ידיכם מביאים למשבר החמור ביותר של מערכת הבריאות. אנחנו מאוד מקווים שממשלת ישראל תתעורר לפני שנוציא לפועל התפטרויות נוספות. תעבירו עכשיו את הכסף לבתי החולים כדי להוסיף תקנים לרופאים המתמחים ולקצר את התורנויות באורך 26 שעות. עשו את זה עכשיו ולא אחרי הבחירות".
בריאיון ל"שלוש - עם עופר חדד" סיפרה ד''ר ביטון שבעקבות משבר דומה שהתרחש באוקטובר 2021 קיבלו המתמחים היתר משרת הכלכלה אורנה ברביבאי, לפיו שעות עבודתם יוגבלו ל-16 שעות ותקציב על סך 66 מיליוני שקלים יועבר לטובת מימוש התוכנית - עד אפריל 2022. "בשטח, אנחנו חמישה חודשים אחרי שהמהלך הזה היה צריך לצאת לדרך. לצערנו הרב לא רק שהוא לא קרה, אלא שככל הנראה לא הייתה באמת כוונה כי לא העבירו את התקציבים לבתי החולים", אמרה ד''ר ביטון.
ד''ר ביטון סיפרה גם על משבר האמון שנוצר בין המתמחים לממשלה בתקופת הקורונה: "בתוך 96 שעות מפרוץ משבר הקורונה קוצרו תורנויות המתמחים. עברנו למתכונת עבודה של 12 שעות עבודה רצופות ואחריהן הפסקה של 12 שעות. מדינת ישראל נערכה לדבר הזה בין לילה - הגיעו תקציבים, כוח אדם ועוזרי רופא. עשו את זה בלי שום בעיה והראו לכולנו שזה אפשרי וישים".
נציגי המתמחים הודיעו כי לא ימשיכו לעבוד ללא קיצור התורניות. ד"ר ביטון: "יש בתי חולים שסירבו לקבל את מכתבי ההתפטרות אבל האיומים עלינו לא מפחידים אותנו יותר. אין לנו מה להפסיד - יצאנו למאבק הזה כדי לנצח בו ויש רק ברירה אחת: לקצר את תורנויות המתמחים".