אירועי הגאווה מושכים אליהם אנשים רבים, ובין היתר גם תיירים רבים, וכוללים מסיבות המוניות. בצל המקרה הראשון בישראל של אבעבועות הקוף, במשרד הבריאות הביעו היום (ראשון) חשש שהאירועים האלו עלולים להוביל להדבקה נוספת במחלה. עם זאת, במשרד הבריאות ציינו כי לא מדובר במחלה של הקהילה הגאה, אלא בווירוס שעובר בשהות עם אדם נגוע - לכן החשש הוא מהדבקה במסיבות שיהיו ומתיירים רבים שמגיעים לאירועים ממדינות מערב אירופה.
גורמים בכירים במשרד נמצאים בקשר עם מארגני המצעד וציינו בפניהם כי נדרש להעלות את המודעות בקרב המשתתפים כדי שהם ישמרו על עצמם. במשרד הבריאות שקלו גם להוציא אזהרה לגבי ביקור במדינות ספציפיות, אבל מכיוון שהעדויות על הדבקה במסיבות מגיעות מרחבי העולם הוחלט לוותר כרגע באופן גורף על האזהרות האלו. הדגש ייעשה על חולים שחווים סימפטומים או מי שידוע בוודאות שנחשף לחולה מאומת.
במקביל במשרד הבריאות הודיעו כי נשלל החשד למקרה שני של אבעבועות הקוף בישראל, זאת לאחר שהגיעו תוצאות הבדיקה של צעיר בן 27, עובד בנמל אשדוד, שאושפז אתמול בבית החולים ברזילי. במשרד הבריאות הדגישו שאין שום סיבה להיסטריה, וכי מדובר במחלה שהיא הרבה פחות מדבקת ממה שהכרנו בקורונה ובמחלות אחרות. הם הוסיפו כי הסיבוכים הם נדירים מאוד, וכי הזן שרוצף בחלק מהמקרים האחרונים - נחשב לזן יחסית פחות אלים של הווירוס שגורם למחלה.
עוד מדגישים שהם לא צופים גל של מאומתים של מאות או אלפים במחלה. במשרד הבריאות הוסיפו כי קבוצות הסיכון הם אנשים שבאו במגע קרוב עם מאומתים, נוסעים שחזרו מחו"ל עם חום ופריחה, ואנשים עם מערכת חיסון מוחלשת. הם ציינו כי ייתכן והמבוגרים יותר מוגנים מכיוון שחלקם הגדול קיבל חיסון נגד המחלה.