משפחתה של מיכל ברק ז"ל הגישה היום (שלישי) תביעה לבית משפט השלום בהרצליה נגד בית החולים איכילוב. לפי הנטען בתביעה, בשל רשלנות בפענוח מבדיקת הביופסיה, מיכל ז"ל נשלחה לביתה ולא קיבלה טיפול. כעבור יותר משנה זוהתה הטעות, אך זה כבר היה מאוחר מדי והיא נפטרה לאחר כ-3 חודשים.

בתביעה נטען כי למיכל ז"ל ניתן טיפול רפואי רשלני, זאת שלאחר הבדיקה נמסר לה שמדובר בדלקת בלבד וכי אין לה סרטן. בכך, נכתב, היא "הוטעתה לחשוב שבגופה מקוננת דלקת שאינה מסכנת חיים בעוד בגופה קינן סרטן לבלב בדמות פצצה מתקתקת".

עוד טוענים בני המשפחה, באמצעות עו"ד גלית קרנר המייצגת אותם, כי רק לאחר שהמנוחה התלוננה שוב ושוב שהיא לא מרגישה טוב, הרופאים עיינו בשנית בבדיקה וזיהו את רשלנותם. לדבריהם, אחד הרופאים הודה בפגישה: "אין דרך קלה לומר זאת, הייתה פאשלה, בבדיקה החוזרת נצפה גידול סרטני בלבלב". אולם, הפגישה הזאת התרחשה יותר משנה לאחר הבדיקה וכ-3 חודשים בלבד לפני מותה של מיכל ז"ל.

בית החולים איכילוב (צילום: עודד קרני)
רשלנות רפואית של בית החולים איכילוב|צילום: עודד קרני

"היא הייתה הכול בשבילנו"

קרוביה של מיכל ז"ל מספרים על אישה אוהבת חיים. היא הייתה בכירה בשירות בתי הסוהר, וגם אימא וסבתא מסורה. "היא הייתה כל חייה קרייריסטית מצד אחד – היא עבדה בשירות בתי הסוהר, הגיעה לדרגה מאוד גבוהה", סיפרה עומר, ביתה של מיכל ז"ל, ל-N12. "ההורים שלי התגרשו כשהייתי בת 4 והיא עשתה הכול בשביל לשמור אותנו בחיים הכי טובים, והיא נתנה לנו הכול. היא הייתה הכול בשבילנו".

"היא יצאה לפנסיה לפני משהו כמו 6 שנים כשהבן הגדול שלי נולד, והיא הייתה הסבתא הכי מדהימה בעולם. מה שלא היה לה זמן אלינו כשהיא הייתה האימא הכי מדהימה בעולם, אז היא כביכול החזירה לנו ופיצתה, הייתה לה תחושה שהיא צריכה לפצות אז היא הייתה סבתא מדהימה", הוספיה עומר. "היא גידלה לי שניים מהילדים עד שהם נכנסו לגן, והכול עשתה בהמון אהבה, בטוטאליות. בכל מקום שהיא עברה היא הייתה האדם הכי אהוב – מהירקן, דרך עובד הזבל ועד האנשים בתפקידים הבכירים בשב"ס – היא עברה אצל כולם בלב. היא הייתה האדם הכי יפה בעולם, מבפנים החוצה. היא הייתה רק טוב".

"נמנע ממנה טיפול מתאים"

עו"ד גלית קרנר, המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית, מסרה ל-N12: "אחד המקרים הכואבים והמכעיסים שנתקלתי בהם. רשלנות בפיענוח פתולוגיה וביצוע רביזיה רק בחלוף שנה שלמה - מקומם ואין להתנהלות רפואית כזו מקום בבית חולים איכילוב השני בגודלו במדינה. בגלל הרשלנות איבדה מיכל ז"ל אמא וסבתא מופלאה את חייה ואת האפשרות להחלים ולחוות את מתנת החיים. אני קוראת למר גמזו להרים גם את הכפפה הזו לנהוג בהגינות כלפי המשפחה ולנהל שיח ישיר ללא בתי משפט מולם ומולי".

עו
עו"ד גלית קרנר|צילום: אילן ספירא

עומר, ביתה של מיכל ז"ל, הוסיפה: "כל העניין התחיל שנה וחצי לפני שהיא נפטרה. אנחנו חשבנו שזה מאחורינו כי היא עברה את הניתוח ואמרו שהכול בסדר. אני הרגשתי שזכיתי באמא שלי מחדש כי רגע לפני הבשורות היו מאוד קודרות כי כל הזמן דיברו על סרטן לבלב שאנחנו יודעים שזה חדשות רעות, ואז פתאום 'טוב הכול בסדר', אבל היא לא חזרה לעצמה בעצם. כל הזמן הייתה תחושה שמשהו לא בסדר. היא עברה ניתוח, הוא עבר בהצלחה אבל היא לא חוזרת לעצמה, היא שוב מתדרדרת, ובי כל הזמן הייתה את התחושה הזאת שמשהו לא בסדר ולא עולים על זה. בסוף, לצערי, הסתבר שהתחושות היו נכונות".

בתביעה שהוגשה היום אף צוין: "בשל התשובה הפתולוגית הרשלנית, נמנע מהמנוחה טיפול מתאים לאחר הניתוח ומחלתה לא איחרה לחזור, אולם גם אז, המשיכו הרופאים המטפלים להסתמך על התשובה הפתולוגית הרשלנית ולא אבחנו את חזרתה של מחלת הסרטן במועד הראשון המתבקש וכפועל יוצא מכך לא ניתן למנוחה טיפול מתאים שהיה בו כדי למנוע את מותה המצער של המנוחה או למצער, להאריך את חייה באופן משמעותי".

פרופ' רוני גמזו, מנכ
"קוראת למר גמזו לנהוג בהגינות". מנכ"ל איכילוב, פרופ' רוני גמזו|צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

כתב התביעה מסתמך על חוות דעתם של 2 מומחים – פרופ' דוד כהן וד"ר עופר פורים. התביעה הוגשה לבית משפט שלום וסכום הפיצוי המקסימלי שניתן לקבוע הוא 2.5 מיליון שקלים.

מאיכילוב נמסר: "בית החולים טרם קיבל את כתב התביעה. עם קבלתו, אנו נגיב כמקובל בבית המשפט".