שיעור המאומתים מאומיקרון צפוי לזנק משמעותית, אך הדאגה מהשפעת הווריאנט פחותה: על רקע העלייה המשמעותית בשיעור המאומתים היומי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, התייחסה הערב (שישי) בריאיון ל"אולפן שישי" להתפשטות הנרחבת של הווריאנט - ולצעדים שבכוונת המשרד לנקוט בשבועות הבאים.

לדבריה, "הווריאנט הזה פחות מדבק את הריאות, כרגע אנחנו עם אותה כמות של מונשמים וחולים על אקמו. כולנו מקווים שזה הסוף, אך המגפה הזו הפתיעה אותנו פעם אחר פעם. לדבריה, 12% מהמאומתים כיום הם מחלימים, שזה משהו שלא נתקלנו בו בעבר. יש לנו גל גדול מאוד להתמודד איתו".

תורים עמוסים לבדיקות קורונה (צילום: Avshalom Sassoni/Flash90)
העומס בתורים לבדיקות קורונה, השבוע|צילום: Avshalom Sassoni/Flash90

ד"ר אלרעי-פרייס סתרה את האמירות לפיהן ישראל עברה למדיניות של הדבקה המונית: "אם היינו פועלים כך, היינו מפסיקים את כל הבדיקות, וזה ממש לא המצב – אנחנו רק מעלים את כמות הבדיקות". עם זאת, היא הבהירה: "צריך להתאים את מה שאנחנו עושים למציאות של גל הדבקה מאוד גדול". עוד חשפה ראש שירותי בריאות הציבור שנבחנת האפשרות לקיצור נוסף של זמני הבידוד: "כרגע אנחנו אוספים נתונים כדי לעשות את זה בצורה מושכלת".

העומס שנוצר לאחרונה בבתי החולים - לא בגלל קורונה 

הנתונים של הימים האחרונים מצביעים על עלייה משמעותית בשיעור המאומתים לנגיף, אך לפי שעה מספר החולים במצב קשה והמונשמים נשאר יציב. "הווריאנט הזה פחות מדבק את הריאות, לכן יהיו פחות מקרים של הנשמה ממושכת", הסבירה ד"ר אלרעי-פרייס. עם זאת, אמרה שבשבוע האחרון נוספו 1,000 מאושפזים חדשים עם שפעת: "זה יוצר עומס".

קורונה בישראל, בית חולים שערי צדק, ירושלים (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
"כ-1,000 אושפזו השבוע עם שפעת"|צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

ד"ר אלרעי-פרייס התייחסה גם למבצע החיסון הרביעי לבני 60 ומעלה ולעובדי מערכת הבריאות. "יש דעיכה בכמות הנוגדנים מהבוסטר השלישי". לדבריה, הנתונים מבית החולים שיבא תל השומר הראו שלאחר שבוע מהחיסון הרביעי – יש עלייה של פי 5 בכמות הנוגדנים.

לגבי הלא מחוסנים – נקטה בגישה פייסנית: "לא צריך 'למרר את חייהם', זה לא עוזר. צריך לגייס אותם, להסביר להם את העובדות – ולהנגיש להם את החיסונים".

חיסון קורונה (צילום: Viacheslav Lopatin, shutterstock)
"הנתונים משיבא מראים שהחיסון הרביעי מעלה פי 5 את רמת הנוגדנים"|צילום: Viacheslav Lopatin, shutterstock

ד"ר אלרעי-פרייס התייחסה גם למדיניות הבדיקות החדשה של משרד הבריאות – שגררה לא מעט ביקורת. "לבדיקת האנטיגן יש רגישות של 85% לאנשים עם עומס נגיפי גבוה, אך לכאלה עם עומס נגיפי נמוך – הדיוק יורד ל-60%. אם יש ספק – כדאי לעשות בדיקת אנטיגן נוספת".